Lukijoilta: RKP kasvaa alaspäin kuin lehmän häntä

Syyskuun galluptuloksissa on kiinnitetty huomiota vain persujen kasvuun ja muutenkin suurten puolueiden kannatusmuutoksiin. Media ei paljonkaan ole kunahtanut siitä, että RKP on suhteellisesti suurin turpiin ottaja.

Puolueen kannatus on eduskuntavaaleista pudonnut 0,8 prosenttiyksikköä, mikä tarkoittaa lähes 18% kannatuksen laskua. Siis melkein joka viides kielipuolueen äänestäjistä on jättänyt sen. Alamäki on samansuuntainen kuin kepulla, mutta paljon jyrkempi. Syykin on molempien puolueiden kohdalla sama. Puolueen kannattajat ovet selviä porvareita eivätkä hyväksy puolueen menoa äänettömäsi yhtiömieheksi Rinteen jyrkän vasemmistolaiseen porukkaan.

Mitähän ruotsalaiset luulevat hallituksessa olollaan nyt voittavansa? Jos Anna-Majan ajatuksena on palauttaa ruotsin kieli pakolliseksi yo-kirjoituksiin, niin johan pomppasi. Vaikka ajatus onkin kansansivistyksen näkökulmasta sinänsä kannatettava, niin se on tämän päivän poliittisessa ilmastossa täysin kuolleena syntynyt. Jos RKP ajaa tätä härkäpäisesti, niin huuto pakkoruotsista tulee vaan yltymään ja persut ryhtyvät ajamaan perustuslain muuttamista ynnä Suomen muuttamista täysin yksikieliseksi valtioksi. Eikä 4%:n kannatuksella isoa vyöryä tulpata.

Kannattaisi muistaa, että monissa maissa on 4–5 prosentin äänikynnys, jota meillä ei vielä ole, mutta on kyllä ehdotettu ja tähtäimessähän on juuri RKP.

Puolueen puheenjohtaja lentelee Brysselissä muka laittamassa Euroopan oikeusasioita kuntoon, vaikka oma tontti on täysin hunningolla.

Siis jättäkää hyvät ruåtsalaiset siskot ja veljet vasemmistohömpötys ja liittykää porvaririntamaan, jossa todellinen poliittinen kotinne on aina ollut ja myös tulee olemaan. Muistakaa, että jos te aina vaihdatte hallituskumppania, voi käydä niin, että pahan päivän tultua ei teitä kaveriksi huolitakaan.

Matti Jaakkola

varatuomari

Mustasaari

Kommentoi