Lukijoilta: Ruotsala ampuu jälleen ohi

Pentti Ruotsalalla on ilmeisesti edelleen energiaa sekavilla kirjoituksillaan (I-P 21.7.) pyrkiä mustamaalaamaan allekirjoittanutta. Tämä on vanhassa Pohjalainen-lehdessä jatkunut jo vuosia, joten itse olen siihen tottunut, ja varmaan tottuvat tämänkin lehden lukijat.

Iloitsen kuitenkin siitä, että ainakin yhdessä substanssiasiassa Ruotsala näyttää olevan kanssani samoilla linjoilla, eli näkee Merenkurkun kiinteän yhteyden potentiaalin ja merkityksen Suomelle. Voin lohduttaa Ruotsalaa myös mitä norjalaisiin tulee, koska meillä on sinnepäin erinomaiset yhteydet.

Tallinnan tunnelin rahoituskokonaisuutta tietysti analysoidaan. Hankkeen erinomainen vetäjä Peter Vesterbacka on jo muutama vuosi sitten ollut allekirjoittaneeseen yhteydessä kannustaessaan meitä Merenkurkun kiinteän yhteyden hankkeen osalta.

Suomenkielisen rakennusinsinöörikoulutuksen lopettaminen Vaasassa oli surullinen seuraus valtion leikkauksista, mutta avasi myös uusia yhteistyömahdollisuuksia Seinäjoen suuntaan. Ajatuksena oli siinä yhteydessä, että Vamk keskittyy tietotekniikkaan ja Seamk rakentamiseen. Vaasan vaalipiirin alueella olisi myös jatkossa avoimesti ja rohkeasti pystyttävä sopimaan työnjaosta ja erikoistumisesta. Toivotan Ruotsalalle rentouttavaa kesää.

Joakim Strand

kansanedustaja

Vaasa

Kommentoi