Lukijoilta: Satamatie-päätökset tehdään yhdessä

Olen yllättynyt Pohjalaisen päätoimittajan 2.11. kirjoituksesta koskien Satamatietä.

Omalta osaltani tämä alkoi puhelinsoitolla Pohjalaisen toimittajalta. Melkein ensimmäinen kysymys oli, olemmeko valmiita neuvottelemaan maanomistajien kanssa tonttikaupoista. Vaikka toimittaja kyllä tiesi, ettei ole edes tarkempaa suunnittelua saatikka päätöstä, mihin tie tulee.

Päätoimittaja tekee Satamatien suunnittelusta sekä puolue-, kieli- että kuntaliitoskysymyksen. Päätoimittaja ehkä oli virkavapaalla vetämässä omaa vaalikampanjaa, kun kuntaliitoksesta päätettiin Mustasaaressa, mutta kyllä päätoimittajan pitäisi työnsä puolesta tietää, miten minä olin vahvasti mukana kuntaliitoksen puolestapuhujana.

Nyt päätös on tehty ja minun roolini on kunnanhallituksen puheenjohtajana toimia kunnan päätösten toteuttajana.

Mustasaaren kunta on lausunut kantansa Satamatiestä viimeksi Vaskiluodon osayleiskaavan lausunnossa.

Lausunnosta: ”Mustasaaren kunta on valmis suhtautumaan avoimesti ratkaisuihin, jotta sataman ja valtateiden 3 ja 8 välisen liikennevirran turvallisuutta saadaan parannettua. Mustasaaren kunnan puolelta odotamme saavamme olla yhdessä Vaasan kaupungin kanssa etsimässä liikenneratkaisuja, jotka tukevat Vaskiluodon osayleiskaavan 2040 toteuttamista ja Vaskiluodon kehittämistä. Mustasaaren kunta suhtautuu alueen kehittämiseen erittäin positiivisesti.”

Lehden jutut ja päätoimittajan kirjoitus antavat kuvan siitä, että Pohjalainen hakemalla hakee vastakkainasettelua.

Tämä ei ole kielikysymys, tämä ei ole puoluekysymys eikä tämä ole kuntaliitoskysymys. Mustasaaren kunta haluaa tehdä Vaasan kaupungin kanssa yhteistyötä myös koskien Satamatietä.

Vaasa on täysin tietoinen tästä ja odotamme tässä yhteydenottoa.

Kun päätoimittaja peräänkuuluttaa yhteistyötä, niin kehottaisin myös lehteä vastakkainasettelun sijaan valaisemaan sitä yhteistyötä, mitä tehdään alueen puolesta.

Pyrkimys on tehdä paljon enemmän. Mustasaari on avoin keskustelemaan kaikesta yhteistyöstä alueemme hyväksi.

Pohjalainen on myös tervetullut edistämään yhteistyötä. Vastakkainasettelua emme tarvitse.

Samuel Broman (r.)

Mustasaaren kunnanhallituksen puheenjohtaja

Kommentoi