Lukijoilta: Sedun rakennushanke hölmöilyä

Onko tällä seutukunnalla todella varaa tuhlata yhteisiä varojamme noin hölmöllä tavalla kuin Sedu-hankkeessa menetellään?

Ensin on hankkeesta sovittu ja kuunneltu kaikkia mahdollisia eturyhmiä ja mm. Alvar Aalto -säätiön edustajat ovat suunnitelman hyväksyneet tietyin korjauksin.

Nyt sitten joku kotiseutu- ja museoyhdistys vie salaa valituksen hallinto-oikeuteen ja sabotoi välttämättömän rakennushankkeen ties millä perustein. Olisi mukava tietää, minkä ikäisiä jäseniä ko. yhdistykseen kuuluu. Olettekohan tulleet ajatelleeksi, että kukin meistä voi pian olla sosiaali- tai terveysalan ammattilaisten hoidossa, joiden tulisi saada hyvää hoitoa Sedun kouluttamilta päteviltä opettajilta.

Nykyinen tilanne on opiskelijoiden ja henkilökunnan kannalta jo nyt erittäin hankala. Olen kuullut, että opiskelutilat ovat rauhattomat, johtuen mm. Keskon kiinteistön rakenteesta. Työtila on kuin suuri korkea avokonttori, luokista puuttuvat katot.

Vuokraa Sedu maksaa 1,2 miljoonaa euroa vuodessa ja jos hanke viivästyy, summa raksuttaa lisää ja rakennuskulutkin nousevat todennäköisesti.

Näinkö täällä kohdellaan nuoria, jotka haluaisivat pätevöityä ja saada ammatin?

Joku mitätön idealistinen ajatusko yhdistyksessä kumoaa hyvän hankkeen, jolla olisi tälle seutukunnalle vetovoimaa?

Katsokaa osoitteesta https://www.sedu.fi havainnekuvat uudesta rakennuksesta. Se on tosi upea.

Antti Ketola

Seinäjoki

Kommentoi