Lukijoilta: Seinäjoen keskustan elinvoima on kaupungin kehityksen suhteen avainasemassa.

Olen seurannut erittäin huolissani Seinäjoen ydinkeskustan kehitystä. Kasvava kaupunki tarvitsee elinvoimaisen keskusta-alueen, jolla on vetovoimaa, pitovoimaa, sekä ennen kaikkea palveluita ja tapahtumia. Viime vuosi oli erittäin haastava kaikille. Sitä ei saa kuitenkaan käyttää verukkeena keskustan heikolle kehitykselle, joka on ollut nähtävissä jo pidemmän ajan.

Toivo ei ole menetetty, vaan kaupungilla ja sen päättäjillä on mahdollisuus vaikuttaa positiivisesti kaupunkikeskustan muodostumiseen. Teot voivat olla pienempiä, kuten Lakeudenpuiston muuttaminen talveksi luistelu- tai hiihtoalueeksi. Tämä houkuttelee ihmisiä niin kaupungista kuin varmasti laajemmaltakin alueelta viettämään mukavaa aikaa yhdessä. Toisaalta teot voisivat olevan isompiakin, kuten Pohjan alikulkutunnelien rakentaminen. Tämä jo yksistään liittäisi suuren joukon ihmisiä kiinteäksi osaksi keskustaa. Toisena suurena tekona voisin nähdä keskustan parkkimaksujen poistamisen.

Toivoa siis on, mutta tarvitsemme toivon lisäksi rohkeita päätöksiä ja kaikkein eniten uskallusta kokeilla uutta. Emme myöskään saa pelätä epäonnistumisia niitä tulee aina, mutta niistä voi myös oppia uutta. Kenellekään ei ole yksin ratkaisun avaimia. Yhteistyöllä ja vuorovaikutteisuudella pystymme varmasti löytämään parhaat ratkaisut Seinäjoen kehityksen kannalta!

Karri Kallio

Keskustan Seinäjoen kunnallisjärjestön vaalipäällikkö

Kommentoi