Lukijoilta: Seinäjoen vanhustenhoito

Olen törmännyt Seinäjoen Ikäkeskuksen mielestäni kummalliseen päätöksentekoon. Vanhukseni ovat siinä kunnossa, että pitäisi siirtyä pikaisesti tehostettuun palveluasumiseen. Kaikki kriteerit täyttyvät ja palvelusetelitkin on myönnetty. Sopivia asuntojakin on vapaana. Itse kävin katsomassa viittä vapaata olevaa asuntoa.

Kuinka ollakaan, Ikäkeskuksesta sanottiin, ettei se nyt vielä onnistu, kun ei ole määrärahaa. Setelit on kuitenkin myönnetty. Nyt pitää jonottaa, seteleitä vapautuu vain luonnollisen poistuman kautta. Minun pienet aivoni ymmärtävät asian niin, että joudumme odottamaan joidenkin henkilöiden maallisen vaelluksen päättymistä. Perinnöksi sitten saa setelit. Toivottavasti verottaja ei peri perintöveroa.

Toinen virkailija sanoo, ettei seteleitä odoteta ja että kaikille löytyy paikka kolmessa kuukaudessa. Miksi sitten pitää odottaa kolme kuukautta, joka meni jo umpeen. Kriteerit täyttyvät, oikeus seteleihin on myönnetty yli kolme kuukautta sitten ja sopivia asuntoja on vapaana.

Virkailijat eivät ole suostuneet selittämään, mitä me vielä jonotamme ja odotamme. Jonotetaanko vain jonottamisen vuoksi? Tämä ei mielestäni ole kovin hyvää vanhustenhoitoa Seinäjoen kaupungilta.

Toivon, että eutanasia saataisiin pian Suomessa läpi. Itse en haluaisi tulla vanhukseksi, joka tarvitsee apua vanhuspalvelusta.

Surullinen omainen

Julkaisemme kirjoituksen poikkeuksellisesti nimimerkillä

Kommentoi