Lukijoilta: Siisteyttä myös pihapiirissä

Viime aikoina on ainakin Vaasan ja Kokkolan kaupungeissa havahduttu rotta/jyrsijäpopulaation ongelmiin. Vaasassa on alettu oikein järjestelmällinen loukuttaminen viemäreistä. Kokkolassa on annettu ohjeet, joissa suositellaan pidättäytymistä lintujen ruokkimisesta.

Ruokkimalla lintuja jyvillä ja laittamalla linnunlyhteitä ulkosalle käy niin, että linnut kasaantuvat parvina laitetun ruokintapaikan luo. Ne aiheuttavat epäsiisteyttä ja houkuttavat juuri pienjyrsijöitä myös lintujen ruokintapaikkojen läheisyyteen.

Naapurisopukin on monesti koetuksella, kun toinen ruokkii lintuja ylen määrin ja toiselle aiheutuu siivousongelmat sekä muuta, kuten meluhaittaa lintuparvista.

Nyt, kun on koronan vuoksi oltava erittäin siisti ja pitää välttää kaikin mahdollisin keinoin epidemian leviämistä, pienelikot on syytä jättää ruokkimatta.

Seinäjoen ympäristö- ja terveyshygieniasta vastaavien tarkastajien tulisi antaa ohjeistus Seinäjoen kaupungin alueelle, kuten Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan pääkaupungeissa Vaasassa ja Kokkolassa on annettu. Siisteys ja puhtaus on puoliruokaa myös pihapiirissä.

Raimo Ristilä

omakotiasuja Seinäjoen Jouppilasta

Kommentoi