Lukijoilta: Silakan pilkintä Raippaluodon sillalla

Raippaluodon silta valmistuttuaan mahdollisti veneettömille silakan pilkinnän sillalta, joka oli ollut aikaisemmin veneenomistajien mahdollisuus.

Silakan pilkintään kielteisesti suhtautuvat etsivät ”kissojen ja koirien” kanssa löytää kiellon joka estäisi silakan ja muun kalan lähinnä ahvenen pilkinnän. Pykälää, jolla pilkintä sillalta olisi voitu estää, ei löytynyt.

Raippaluodon sillan Raippaluodon puoleiseen päähän on yhteiskunnan varoilla rakennettu parkkialue, jotta paikallisen kahvilan asiakkaat ja kalastajat pääsivät paikoittamaan autonsa.

Jotain kiusaa saatiin kalastajille aikaiseksi, kun pysäköintiin asetettiin kahden tunnin kiekkorajoitus. Rajoitusta tarkkaili paikallinen vapaaehtoinen ja hälytti viranomaisia paikalle ajan ylittäneestä rikkeestä. Teko lienee niin vähäinen tehtyyn hälytykseen nähden, ettei tietääkseni huomautuksia jaettu.

Metsähallitus avasi tänä keväänä ravintolan yhteyteen infopisteen ja valtasi koko paikoitusalueen sulkien sen virka-ajan päätyttyä puomilla ja yhtään paikoituspaikkaa ei mahdollistettu kalastajille, jotka tahtoisivat kalastaa sillan Raippaluodon puoleisessa päässä.

Kalastajat ovat yleensä luontoystävällisiä ja haluavat nauttia kauniista kesäyöstä auringon laskusta sen nousuun.

Syksyllä virka-ajan päätyttyä silakat nousevat ihailemaan sillan valoja ja samalla nauttimaan kiiltävistä nautintapaloista, jotka silakoiden huonoksi tuuriksi sattuvat olemaan teräviä koukkuja.

Sillan Alskatin puoleisessa päässä on hyvät parkkitilat ja taukopaikka. Kaikki pilkkijät joutuvat ahtautumaan sillan Alskatin puoleiseen päähän, ja siinähän tahtovat mennä siimat sotkuun varsinkin, jos veden virtaus on voimakas. Pilkkijöillä on erilaisia painoja siiman päässä ja sotkuisten siimojen selvittelyihin käyty keskustelu eivät ole painokelpoista. Parempikuntoiset jaksavat kävellä sillan Raippaluodon puoleiseen päähän pilkkimään.

Metsähallituksen valtaamalla parkkialueella on edelleen kahden tunnin kiekkokyltit. Kuinka vierailija, joka aikoo nauttia ravintolan palveluja sekä tutustua metsähallituksen näyttelyyn, ehtii suorittaa tämän kahdessa tunnissa?

Siirtäkää puomi ja kivikasat entiselle paikalle puoleenväliin paikoitusaluetta, jolloin voi paikoittaa autonsa virka-ajan ulkopuolella.

Kauko Aspimaa

Vaasa

Kommentoi