Lukijoilta: Sisällöllinen yhdistäminen puuttuu

Sisällöllinen yhdistäminen puuttuu kaupunkikeskustan, Aalto-keskuksen ja Sedun kampuksen kokonaisuudesta.

Sedun uusi kampus on opiskelijoille ja henkilökunnalle tärkeä rakennus. Toivottavasti rakentamaan päästään järkevässä aikataulussa. Ymmärrän kuitenkin valituksen tehnyttä järjestöä ja huolta kantavia arkkitehtejä.

Meillä seinäjokisilla on Aalto-keskuksessa ja Sedun keskustakampuksessa loistava alusta, jonka päälle pystymme rakentamaan myös kaupunkikeskustan tulevaisuutta.

Seuraava vaihe kaupunkikeskustojen elinvoiman kehittämisessä tulee todennäköisesti olemaan pienteollisuuden ja käsityöammattien saapuminen/paluu kaupunkikeskustaan.

Uskallammeko kuvitella kaupunkikeskustaan pientä suklaatehdasta, huonekaluverstasta tai seppää, jonka toimitilana ja showroomina kaupunkikeskustan liiketila toimisi ja josta tuotteet verkkokaupan kautta lähtisivät kansainvälisille markkinoille? Sedun keskustakampuksella voitaisiin kouluttautumisen lisäksi esitellä uusia innovaatioita, inspiroitua, verkostoitua ja kertoa vieraille käsillä tekemisen, luovuuden ja muotoilun sanomaa.

Vaikka nyt sapettaa, otetaan silti askel taakse ja tuodaan yhteen Aallon arvostus kädellä tekemisen taitoa kohtaan, toisen asteen käytännönläheinen koulutus ja puhalletaan kaupunkikeskustaan uutta liekkiä rakentamalla Aalto-keskuksesta ja Sedun kampuksesta tulevaisuuden kestävä sisällöllinen kokonaisuus. Tämä onnistuu, jos uskallamme katsoa asioita pidemmällä aikajänteellä ja laajennamme ajatteluamme teknisestä suunnittelusta, kattojen korkeuksista, etäisyyksistä ja mitoituksista myös sisällölliseen suunnitteluun.

Ilkka Latomäki (kok.)

elinvoimalautakunnan jäsen

Seinäjoki

Kommentoi