Lukijoilta: Sisäministeri Maria Ohisalo lietsoo epäluottamusta

Sisäministeri Maria Ohisalo kirjoittaa blogissaan ”Luottamus peittoaa vihan” (16.8.), että äärioikeiston ja ”maahanmuuttovastaisten” pyrkimykseen lietsoa vihaa ja lyödä kiilaa ihmisryhmien väliin on suhtauduttava vakavasti. Asia on periaatteessa kannatettava, mutta ministeri Ohisalo käsittelee yhteiskuntamme ääri-ilmiöitä kovin valikoiden.

Tultuaan valituksi puolueensa puheenjohtajaksi ministeri Ohisalo linjasi että ”[Vihreät] kääntää paitsi turvapaikkapolitiikan, myös siihen liittyvän julkisen keskustelun suuntaa.” Todellakin puhe turvapaikkapolitiikasta ja laajemminkin maahanmuutosta on muuttunut uuden hallituksen aikana yhä naiivimmaksi. Puhetavan muutoksen huomaa esimerkiksi yksittäisissä sanavalinnoissa: Ohisalo ei käytä Turun iskusta sanaa terrori-isku, vaan puhuu Turun puukkoiskusta häivyttäen taustalla olevan todellisen motiivin – ääri-islamilaisen ideologian.

Ministeri Ohisalo on mitä ilmeisimmin tehnyt aktiivisen valinnan olla piittaamatta maahanmuuton ongelmista, oli kyseessä sitten kesän aikana esiin noussut kunniaväkivaltailmiö (HS 13.8.), romanialaisten harjoittama pillerikauppa (Yle 5.8.) tai lukuisat seksuaalirikokset. Näistä ongelmista puhumiseen sijaan ministeri Ohisalo lähinnä tyytyy paasaamaan äärioikeiston uhasta. Ohisalo puolueineen on kyllä valmis koviin lainsäädännöllisiin muutoksiin, kun on kyse äärioikeistosta, mutta ääri-islamilaisilta ilmiöiltä suljetaan silmät.

Tämän hallituksen ja uuden sisäministerin linjana näyttää olevan vaieta maahanmuuton mukanaan tuomasta rikollisuudesta, segregaatiosta, kunniaväkivallasta, uskonnollisesta fanatismista taikka halpatyövoiman väärinkäytöstä. Ministeri Ohisalo aatetovereineen ei kykene ymmärtämään sitä, että osa kansasta voi oikeasti olla huolissaan näistä maahanmuuton negatiivisista lieveilmiöistä. Tämä ymmärtämättömyys jos mikä on omiaan lyömään kiilaa ihmisryhmien välille ja vähentämään ihmisten luottamusta poliittisiin instituutioihin.

Ossi Pajunen

Turku

Vesa Suvanto

Turku

Kommentoi