Lukijoilta: SJK:n hieno alkukausi

SJK:n kausi on alkanut loistavasti. SJK on näyttänyt epäilijöille, että se taistelee mitaleista, europaikasta ja jopa mestaruudesta. Palaset tuntuvat olevan ns. kohdallaan.

Pakko on kuitenkin kirjoittaa vaikeasta asiasta. Asia, josta on vaikea puhua ääneen. Ehkä täältä etäämmältä on asia helpompi tuoda esiin. Viime kirjoituksessani jo mainitsin, että joukkueessa on nyt pelimiehiä ja osaava valmennus. Pelimiehistä nostan erityisesti esiin Mosan. Kerrassaan loistavaa pelaamista. Mutta ikävä kyllä on myös pelaaja, joka ei liigatasoa täytä, ikävä kyllä. Mielelläni näin soisin olevan, mutta totuus on toinen.

Menestyminen on pääkopasta kiinni. Jos pelaaja, jonka taitotaso ei ihan näihin kekkereihin riitä, saa peliaikaa, ja vastaavasti tasokas pelaaja istuu penkillä, niin se syö ensin miestä ja sitten joukkuetta. Tämä on valitettava totuus, joka on pakko hyväksyä, jos aiotaan menestyä.

Pari kautta sitten SJK–JJK-matsissa 2. divisioonatason maalivahdin pelaaminen maksoi SJK:n europaikan. Jos joukkue ei voi luottaa siihen, että toinen hoitaa tonttinsa, niin se näkyy. Tässä kävi juuri näin. Toivottavasti näin ei käy jatkossa.

Tulevaisuuden skenaario: Chievo putoaa serie A:sta. Perparim Hetemaj tuskin saa sopimusta toiseen Serie A -joukkueesen ja onko enää halua jatkaa Serie B:ssä. Hän on sanonut, että haluaa vielä pelata Suomessa ja joukkueet ovat HJK tai SJK. Uskon, että tämän kauden jälkeen vaaka kallistuu SJK:n puoleen, varsinkin kun saisi pelata veljensä kanssa samassa joukkueessa. Mutta sen on tapahduttava melko pian, sillä ei Perpalla pelivuosia enää paljon ole jäljellä.

Mitä tekee Roman Eremenko? Ei varmaan pois suljettu ole, että hänkin haluaisi uransa päättää isänsä valmentamassa joukkueessa ja pelata myös veljensä kanssa samassa joukkueessa.

Tästä rungosta on nyt koetettava pitää kiinni, niin tie mestaruuksiin ja jopa hyviin otteisiin eurokentillä on täysin mahdollista.

Timo Mäkynen

SJK:n kannattaja

Hämeenlinna

Kommentoi