Lukijoilta: SJK:n kauden huipennus

Jalkapallokausi alkaa kääntyä loppusuoralle ja edessä on uuden järjestelmän mukaan joko pelit yläloppusarjassa tai osasto muut. Homma on vielä lähes omissa käsissä, mutta viimeisten pelien johdosta tilanne ei ole hyvä. Lahti hengittää niskaan ja samoin molemmat IFK:t.

Kerho on tehnyt sarjassa ainoastaan 16 maalia. Vain RoPS on tehnyt vähemmän. Omissa on soinut ilahduttavan vähän, ainoastaan Ilvekselle on tehty vähemmän maaleja. Mutta nyt ei 0-0 enää riitä. Loput kaksi peliä on voitettava. Lahdella on myös molemmat pelit sellaisia, että niistä heidän on täysin mahdollista saada täydet pisteet.

Viime kirjoituksessani kritisoin peluuttamista. Aloituskokoonpano on ollut vähän sellainen, että on ihan sama vaikka olisi aloittanut vajaalla. Kuulostaa hölmöltä, mutta tämä on raaka totuus. Liekö tämä myös syynä siihen, että valmentaja vaihtuu niin tiheään. Valmentaja kyseenalaistaa tilanteen ja siitä on seurauksena ”tehtävästä vapauttaminen”.

Kerholla on tarkoitus nousta pohjoismaiseksi suurseuraksi. Puitteet ovat kunnossa mutta jokin mättää ja pahasti. Europelit ovat jääneet haaveeksi ja jos nyt taas pääsee näin käymään, on se taas vuoden kauempana tulevaisuudessa.

Epäreilu peluuttaminen syö ensin sitä miestä joka istuu penkillä, vaikka tietää, että kentälle kuuluisi. Se syö myös joukkuetta, joka tietää että olisi mahdollisuus pärjätä paremminkin. Lopuksihan se syö kannattajaa, joka saapuu paikalle ja poistuu pettyneenä, koska tietää että paremminkin olisi voinut käydä.

Toivottavasti seurajohto jossain vaiheessa herää ja tajuaa, mistä urheilussa tällä tasolla on kysymys.

Timo Mäkynen

SJK:n kannattaja

Hämeenlinna/Sodankylä

Kommentoi