Lukijoilta: Sudet uhkanamme

Viime aikoina lehdissä on uutisoitu susien hyökkäyksistä metsästyskoirien ja lemmikkieläinten kimppuun metsissä, kotipihoilla ja lenkkipoluilla. Myös valitettavan monia kotieläinten kuolemia ja haavoittumisia on tapahtunut.

Sudet tulevat metsistä entistä lähemmäs asutusta helpon ruoan perässä. Susien kanta on kasvanut, koska sudella ei ole luontaisia vihollisia.

Monet ihmiset alkavat välttää metsien lähellä liikkumista susien hyökkäysten pelossa ja monet metsästyskoirat kuolevat, jos ongelmalle ei tehdä mitään.

Susien hyökkäyksiin pitäisi heti suhtautua vakavammin ja olisi toimittava nopeammin. Jos samalla alueella on tapahtunut jo monta suden hyökkäystä kotieläinten tai metsästyskoirien kimppuun, tai lähellä asutusta on nähty uhkaavasti käyttäytyviä susia, sen pitäisi olla jo tarpeeksi painava syy ryhtyä toimenpiteisiin.

Siksi toivoisinkin, että maa- ja metsätalousministeriö myöntäisi suden kaatoluvan helpommin kaatolupaa pyytävälle, varsinkin jos susi kuljeskelee asutuksen lähettyvillä tai hyökkäilee samassa metsässä metsästyskoirien kimppuun. Tällaisissa tapauksissa tulisi suden kaatoluvan saaminen olla helpompaa.

Ymmärrän, että sudet ovat Suomessa vahvasti suojeltuja tällä hetkellä.

Ihmisten tulisi ymmärtää, että eihän kaikkia susia olla kaatamassa, vain ne joista koituu vaaraa ihmisille ja kotieläimille. Tätä susien ylisuojelemista tulisi hieman rauhoittaa ja yrittää ymmärtää, että sudet eivät ole sen tärkeämpiä ja erikoisempia kuin muut eläimet.

Aada Flankkumäki

Pruukin yhtenäiskoulu

Seinäjoki

Kommentoi