Lukijoilta: Suomelle kohtalon kysymys

Olen viime aikoina miettinyt Suomen eduskunnan toimintaa, joka käyttää ylintä päätäntävaltaa Suomessa. Suomen itsemääräämisoikeus on vaarassa heikentyä radikaalisti jos EU:n suunnittelemat 750 miljardin euron tukipaketit hyväksytään.

EU-komission johto pelkää nyt, että muutkin maat tekevät saman johtopäätöksen kun britit tekivät, jonka seurauksena Englanti erosi unionista. Tämä elvytyspaketti ohittaa muuten kirkkaasti EU:n perussopimuksen laillisuuden siinä kohdin jossa sanotaan: ”Jokainen valtio huolehtii omista veloistaan itsenäisesti.” Harras toiveeni olisi, että Suomen kansan valitsemat 200 edustajaa Arkadianmäellä eivät hyväksyisi tällaista hanketta. Sehän merkitsisi ikuista velkavankeutta meille ja tuleville sukupolville ja vain sen vuoksi, että sitoudumme maksamaan holtittomasti eläneiden maiden velkoja.

Uskoakseni Suomen kansan suuri enemmistö ei ole tällaisen menettelyn kannalla eikä antaisi siihen lupaa. Olen kuitenkin melkein satavarma, että Suomen hallitus ja enemmistö eduskunnasta on valmis tarttumaan tähän elpymispaketin täkyyn saadakseen näyttää koko maailmalle, että olemme nimenomaan etureellä näyttämässä esimerkkiä.

Ihmetystä on herättänyt toki moni muukin eduskunnan hyväksymä asia, kuten tasa-arvoinen kristillinen avioliittolaki, jonka evankelisluterilaisen kirkkomme piispatkin heti olivat siunaamassa. Tätäkään päätöstä ei kansan enemmistö, omien ”gallupieni” mukaan olisi hyväksynyt.

Ovatko kansan valitsemat edustajat vietävissä ja manipulaation kohteena? Niin moni asia tuntuu muuttuvan vaalipuheiden jälkeen. Toivon, että näin ei Suomessa olisi.

Sotakorvausaika oli aikanaan Suomelle raskas. Olin silloin lapsi mutta muistan elävästi kun sanomalehdessä oli etusivulla valokuva, jossa luki suurin kirjaimin, että viimeinen sotakorvauskuorma oli lähdössä Suomesta Neuvostoliittoon.

Elvytyspaketin viimeistä maksuerää tuskin kukaan tulee näkemään. Suomen velka oli jo ennen koronaa yli 100 miljardia. Kun siihen lisätään tekeillä oleva EU:n yhteinen 27 maan elpymispaketti, niin tulos on sateenkaaren kokoinen kysymysmerkki.

Voi aikoja, voi tapoja.

Antti Esala

Honkajoki

Kommentoi