Lukijoilta: Suomen EU-mepiltä raju purkaus: Suomi Irti Saksan liekasta

Meppi Mauri Pekkarisen (kesk.) kannanotto (Ilkka-Pohjalainen 26.5.) Suomen irrottautumisesta Saksan talousliekasta on raju poikkeus Suomen nöyristelystä Saksan kainalossa. Vihdoinkin!

Kirjoitin Ilkassa 4.1.2012 Saksan päämäärästä alistaa Eurooppa ja laajemminkin – kolmannen kerran – määräysvaltaansa; nyt taloudelliseen liekaan. Näin on Pekkarisen kirjoituksen mukaisesti käynytkin: ”Olisiko aika irrottautua Saksan lieasta?”

Suomi on ollut Saksan lieassa toista sataa vuotta. Ensimmäisessä maailmansodassa Suomi oli Saksan protektoraatti, siirtomaa. Suomi ei saanut ilman Saksan lupaa sopia muiden kanssa mitään sopimuksia. Suomen kuninkaaksi valittiin saksalainen prinssi.

Ympärysvallat eivät pitäneet Suomea itsenäisenä. Saksan hävittyä sodan, Suomen Saksan-sopimukset oli purettava ja kuninkuus peruttava.

Maailmansodan piti olla ”sota, joka lopetti kaikki sodat”. Ei kelvannut Saksalle; rauhaa kesti kaksikymmentä vuotta.

Toisen maailmansodan Suomen Saksan-liittolaisuus oli viedä itsenäisyytemme kokonaan. Historiankirjoitusten mukaan valloitukselta vältyttiin Stalinin vetäessä joukkonsa maastamme Berliiniin juoksuun. Liittolainen jouduttiin lopulta ajamaan maasta, poltetuin Lapin raunioin.

Saksa ei perustuslakinsa mukaan luovu veto-oikeudestaan EU:ssa (perustuslakituomioistuimen tuomio 30.6.2009). Tämä takaa, ettei Saksan yli kävellä. Muilta Saksa vaatii alistumista.

Meppi Pekkarisen raju kritiikki koskee Saksan, ja lieassa vahvasti olevan Ranskan, ajamaa EU:n koronakriisin elvytysohjelmaa:

”Saksa on Merkelin mukaan valmis 540 miljardin hätäohjelman jatkoksi nyt 500 miljardin elvytysohjelmaan. Se rahoitettaisiin suurelta osalta EU:n budjettiin tukeutuvalla lainanotolla ja uusilla omilla varoilla.”

Suomen vastuut olisivat noin 14 miljardia euroa. Oma budjettimme on vain 54 miljardia euroa.

EU:n rahat jaettaisiin suorina avustuksina ”eniten tarvitseville”.

Aiemmat avustukset ovat menneet ko. maissa pääosin saksalaisille ja ranskalaisille pankeille; niin nytkin. Esimerkiksi Ranskalla on 300 miljardin saatavat Italiasta ja 100 miljardin saatavat Espanjasta. Ilman näitä saatavia Ranskakin heiluu kuilun partaalla.

”Kun myönnettävän tuen muoto on avustus, on varmaa, ettei Suomen kannata edes odottaa suurta osaa vastuumiljardeistaan takaisin.” (Pekkarinen).

Suomella on ilman tuotakin riittävästi tekemistä oman korona-taloutensa kanssa.

Suomen on nyt aika irrottautua Saksan talouslieasta. Lieassa Suomi ei ole itsenäinen valtio.

Heikki Santala

järjestöneuvos

Kauniainen

Kommentoi