Lukijoilta: Suomen ja Viron suhteissa hiertää korona

Mutta miksi se hiertää meidän kahden naapurin suhteita? No, yksi syy lienee, kun Suomi kiristää kontrollia koronan suhteen. Virolaiset eivät pääse pohjoiseen naapumimaahansa enää matkustamaan laivoilla. Ei, vaikka heillä olisi tuore todistus korona-kontrollista Virossa.

Tämä tekeekin tästä kontrollista erikoisen, kun se laivaliikenteessä muodostuu kelpaamattomaksi, mutta lentoliikenteessä se edelleen kai kelpaa. Eli tässä kaksi liikennemuotoa on asetettu eriarvoiseen asemaan viranomaispäätöksellä, jolta samalla putoaa pohja pois.

Minä itse kävin Suomessa maaliskuun alussa ottamassa koronarokotuksen, ja jo silloin laivaan astuessani Virossa, minulta vaadittiin koronatesti, joka maksoi 45 euroa. Toisen koronapiikin sain Suomessa toukokuun lopussa, ja silloin koronatesti Virossa maksoi 65 euroa. Mainittakoon, että laivalippu maksoi yhteen suuntaan 15 euroa.

Mainittakoon sekin, että Suomesta takaisin tullessani, ei kukaan puhunut tai kysynyt koronasta mitään.

Eli nyt Suomen viranomaiset ovat tehneet Viron koronatesteistä kelpaamattomia matkustukseen laivoilla. Ihme kyllä ne kelpaavat matkustamiseen lentokoneilla edelleen. Onkohan Suomen viranomaistahoilla omistuksia näissä lehtoyhtiöissä, jotka tätä väliä lentävät?

Suomalaiset viranomaiset eivät huomioi sitä, että Suomessa työskentelee kymmenin tuhansin virolaisia työntekijöitä. Pitäisi kai heidän päästä työpaikalleen takaisin pelkän koronakontrollin kanssa ja ilman lentolippua, joka ei tee heitä sen koronavapaammiksi, kuin laivalippukaan.

Rauno Jokiniemi

merikapteeni

Noormarkku

Kommentoi