Lukijoilta: Suomen kansa sairastaa

Ilmastoahdistus, ruoka-liha-ahdistus, sukupuoliahdistus! Olenko mies vai nainen vai joku muu? Pitääkö mennä sukupuolileikkaukseen vai ei, jos olen epävarma sukupuolestani? Siispä teen sairauteni diagnoosin itse ja menen apteekkiin ostamaan päänsärkylääkettä.

RKP näyttää olevan kaikkein sairain kyselyjen mukaan; eniten ilmastoahdistusta. On vaara tipahtaa pois hallituksesta. Vihreät ja vasemmisto voisivat jäädä kolmen vuoden sairaslomalle. Keskustakin on manipuloitu ilmastoahdistuneeksi, vaikka saa elää raittiissa maalaisilmastossa. Pakkoko sen on pitänyt tunkea itsensä Hesan tunkkaiseen ilmapiiriin. KD on viisaudella siunattu. Perussuomalaisilla realiteetit hallinnassa.

Hesalaiset eivät ole oppineet elämään niin kuin vihreät opettavat. Yleisten juhlien jälkeen kaupungin puistot ja kadut hukkuvat roskiin. Lisääntyneet citykanit ja -ketut huolehtivat omalta osaltaan jätteistä.

Ihminen on sekasyöjä niin kuin sikakin. En heitä roskia yleisille paikoille, lajittelen jätteet. Mitä muuttaisin? En mitään radikaalia. Suljen korvani kaikenlaiselta salamainokselta, jota tulee tv-ohjelmien väliajalla ja ennen uutisia. Pakkomainonta nostaa verenpainetta, joten yritän olla visusti niitä huomaamatta.

Härkisruuat kierrän kaupassa kaukaa, etten saa viruksia ja muita tauteja.

Säilytän mielenrauhani parhaalla katsomallani tavalla. Välit yläkertaankin ovat kunnossa. Oikeastaan olen terve onnellinen suomalainen!

Anna-Liisa Hautala

Seinäjoki

Kommentoi