Lukijoilta: Suomestako EU:n Yellowstone?

Ilmeisesti EU:n ympäristöpolitiikan tavoitteena on tehdä Suomen maaseudusta Amerikan Yellowstonen kaltainen luonnonpuisto. Kun katsoi Ylen Yellowstone-ohjelman, niin ei voinut välttyä tältä ajatukselta, koska EU:n tavoite on niin samanlainen.

Yellowstone perustettiin 1872. Jotta sen eläimistö menestyisi, yritettiin sieltä hävittää sudet pois, mutta Yellowstonen luonto alkoi voida huonosti. Kun susien annettiin olla rauhassa, niin luonto alkoi voida hyvin. Tämä on yksi peruste EU:n tiukalle suden suojelulle.

EU:n katoliset maat eivät tiedä eivätkä tajua, kuten ei Suomen nuori polvikaan, että viitisen vuosikymmentä sitten oli Suomen maaseutu luontoineen täysipäiväisesti ihmistä varten, kun pääosa suomalaisista eli maaseudulla ja hyödynsi ympäröivää luontoa monella tapaa ja että suomalaisen kulttuurinkin juuret ovat maaseudulla. Kaupunki- ja teollisuuspaikkakunnilla oli vähäisempi merkitys. Silloin luonto oli ihmistä varten, eikä susia ollut ja luonto kuten ihminenkin voivat paremmin kuin nyt.

Silloin tuli iskulauseeksi ”puulla parempiin päiviin”. Siksi alkoi tehokas metsien ojitus, metsäteiden rakentaminen sekä paljaaksi- eli uudistushakkuut ja keinollinen uudistaminen, jotka vihreä liike on tehnyt kirosanoiksi tuomatta mitään parempaa tilalle kuin sudet. Nyt meidän hyvinvointimme lepää silloin tehtyjen toimenpiteiden varassa. Maaseudullakaan ei juuri enää tätä tajuta ja puolueet nukkuvat ympäristöhumalassaan. Esimerkiksi keskustapuolueen suurin virhe oli pyrkimyksessä ympäristöpuolueeksi ydinvoimavastaisuudella, jolloin sen uskottavuus alkoi murentua.

Nyt Suomi rahoittaa ja köyhdyttää itsensä EU:n tukirahoituksella torjuakseen ilmastonmuutosta vaatimatta mitään vastinetta. Paras vaatimus olisi ”EU puulla parempiin päiviin”. Eli vaatia EU:n metsättömien Välimeren ja Balkanin alueiden metsittämistä ja sen lammas- ja vuohitalouden lopettamista ja siirtää ne Suomeen, jossa niillä on syömistä Lappia myöten, jotta siellä luonto elpyisi ja puuntaimet menestyisivät.

Ennen kaikkea on tehtävä tiettäväksi, että ilmastonmuutoksen torjuminen rahalla on uutta anekauppaa ympäristösyntien anteeksisaamiseksi, joka sopii katolisuuteen, mutta ei luterilaisuuteen.

Ilmastonmuutos on kuin tuuli, sinä et tiedä mistä se tulee ja minne se menee, kuulet vain sen huminan, et voi sitä vangita tai suuntaa muuttaa.

Eino Wiitalähdet

Isojoki

Kommentoi