Lukijoilta: Suomi armahtaa, islam ei

Mediasta on tulvinut uutisia Afganistanin kriisistä, kuinka länsimaiden pystyttämä hallitus romahti vain kolmessa viikossa ja ääri-islamilainen Taliban on ottanut maan haltuun.

Afganistan on ollut yksi Suomen suurimmista kehitysavun saajista, jolle on syydetty järkyttävä määrä miljardeja toivoen, että länsimainen demokratia juurtuisi sinne. Kaikki kehitysapu ja ponnistelut olivat lopulta tuulen tavoittelua.

Miten tässä nyt näin kävi?

Syynä on islam. Jos me täällä länsimaissa kuvittelemme ylimielisesti, että voisimme viedä demokratiaa islamilaisiin maihin, olemme väärässä.

USA on länsimaiden kanssa yrittänyt tuputtaa demokratiaa arabimaihin, mutta tuloksena on ollut vain sotaa ja kaaosta.

Ylimielisyydellä ei islamilaisia maita pakoteta demokratiaan. Ensinnäkin täytyisi ymmärtää islamilaista kulttuuria enemmän, sekä maan tapoja ja heimoperinteitä.

Islam on niin syvälle juurtunut esimerkiksi afganistanilaiseen kulttuuriin, että sitä on sieltä vaikea syrjäyttää. Jos afganistanilaiset olisivat todella halunneet pitää länsimaisen demokraattisen hallinnon, heidän armeijansa olisi sotinut talibaneja vastaan. Voimasuhteetkin olisivat sen mahdollistaneet USA:n jättämällä sotakalustolla ja moninkertaisella miesylivoimalla.

Mutta tahtoa ei ollut, koska islam on syvällä afgaanien sydämissä. Enemmistö pitää sharialakia ja Talibania parempana vaihtoehtona kuin USA:n demokraattista mallia.

Vastaavasti näin kävisi myös Suomessa, jos tänne jostakin syystä tuputettaisiin islamilaista hallintomallia ja sharialakia. Ei meidänkään kulttuuria niin vaan kitketä pois pakottamalla – kansa nousisi varmasti barrikadeille!

Suomalaisilla on auttamishalua ja haluamme pelastaa mahdollisimman monta afgaania tänne turvaan. Kaunis ajatus, mutta vaarallinen.

Islaminuskoisten kyvyttömyys tai haluttomuus sopeutua länsimaisiin tapoihin, näkyy hyvin esimerkiksi länsimaihin muuttaneissa maahanmuuttajissa. Samaa islamilaista hallintoa pyritään rakentamaan kohdemaahan.

Kun jossakin asuinalueella on tarpeeksi islaminuskoisia, alkaa eriytyminen ja ghettoutuminen, kuten Ruotsissa on käynyt. Tämä sopeutumattomuus näyttää periytyvän sukupolvelta toiselle.

Unkarin presidentti Viktor Orbán sanoi haastattelussa, että aina kun muslimeja ja kristittyjä asuu samalla asuinalueella, on erittäin suuri riski että tilanne radikalisoituu.

Unkarilaiset pohtivat, että haluavatko he ottaa tämän riskin ja päästää muslimeja maahansa? Päätimme, että emme ota tätä riskiä, sanoi Orbán.

Unkari ajatteli omaa kansaansa ja turvallisuuttaan ensin, siksi rajat suljettiin ja valvontaa rajoilla tehostettiin. Nyt näyttää siltä, että Euroopan Unionikin olisi taipumassa Unkarin ja Puolan malliin, rajoittamalla maahanmuuttoa – hyvä niin!

Mutta mitä tekee Suomi ja vihervasemmisto? Täysin päinvastoin, mitä Unkarissa, Puolassa ja EU:ssa ollaan tekemässä.

Hallituspuolueet, varsinkin vihreät ja RKP haluavat moninkertaistaa pakolaiskiintiön ja kasvattaa kehitysapua. Heille ei suomen kansa ole etusijalla, vaan ulkomaalaiset.

Milloinkahan hallituspuolueet viisastuvat ja ajattelevat oman kansan etua ja turvallisuutta samanlaisella innolla ja tarmolla, kuin nyt afganistanilaisten?

PS:n kansanedustaja Vaasasta

Kommentoi