Lukijoilta: Suuntana uusi vuosi

Menneen vuoden huolet on kannettu, lahjat monille on annettu. Sitten vielä se uuden vuoden lupaus, jos pitää, harvinainen on se tapaus. Maailman menon kulkua muuttaisin, jos olisi minulla valta, niin monelta työntekijältä on tuolikin viety alta.

Valtaa kun on poliitikoilla ja se käsi ei ole hällä. Kysyä sopii kuka se ohjastaa ja ohjakset on kellä. Ennen patruunat auttoivat työmiestä ja hyöty oli molemmin puolin. Nyt töihin pyrkijää haastatellaan ja sanotaan, tokkopa minä sinua tänne huolin.

No, että ne pyhien tuomat liikakilot, pitääkö niistäkin muistuttaa ja pilata ne pienetkin syömisen tuomat ilot. Sitten jatkuu ehyet viikot ja sydäntalvi, helmikuulla laitetaan hernerokkaan se loppu jouluinen palvi.

Kun on alkanut uusi vuosi, päälle uutta lämmintä ne, ketä pukki suosi. Toiset vanhaa vaatetta ylle ja iloisin mielin kävelylle. Naisille tietysti muoti tärkeä, tarkemmin ajatellen, siinä ei miesten mielestä ole mitään järkeä.

Uusi vuosi, ketä se suosi? No jos on ollut puutos, niin on tullut muutos, että kaupat saa olla auki myös jouluna ja yöllä, saa kansa kulutettua rahat, jotka on saatu päivärahoina, eläkkeenä tai hankittu kovalla työllä.

Mauno Kinnunen

Virrat-Keuruu

Kommentoi