Lukijoilta: Taivas on sisällä meissä

Ihmiset puhuvat eri kieltä samasta asiasta.

Tuskin kenellekään on tullut mieleen asettaa maailman eri kielet paremmuusjärjestykseen?

Se olisikin järjetöntä. Kaiken luojalla on monta nimeä.

Meidän uskontomme on maapallolla vähemmistönä yksi monista! Se on istutettu esi-isiimme väkivalloin. Tänä päivänä se on maailman käsityksenä meille ainoa oikea?

Buddhaan ja Allahiin uskovia on ihmiskunnassa moninkertaisesti enemmän. Miksi oma uskomme olisi muita parempi? Jos olisit syntynyt Intiassa, eläisit elämäsi tyytyväisenä meditaation avulla saavutettavaan mielenrauhaan luottaen. Se, joka elää sovussa itsensä kanssa, ei tarvitse pelastajaa! Uskonlahkojen totuus ei yleensä siedä muita epätotuuksia. Mutta mikä sitten on totuus?

Itämaiset meditaatioon perustuvat uskonnot eivät tunnusta mitään itsestämme erillään olevaa jumalaa. Niillä on tähän hyvät perusteet, nimittäin lahjomaton oma kokemus! Ne, joilla ei ole harmaintakaan aavistusta meditaatiosta, elävät kuin unessa länsimaisen hapatuksen harhamaailmassa.

Buddhalaiset pyrkivät sisäiseen oivallukseen perimmäisestä todellisuudesta, jossa ihminen on yhtä luojansa kanssa. Tämä on läsnäolon tila, mitä jokapäiväiset ajatukset eivät himmennä.

Raamatussa sanotaan: ”Taivasten valtakunta ei ole siellä tai tuolla. Se on sisäisesti teissä.”

Se on ollut meissä jokaisessa jo syntymästä lähtien, emmekä koskaan ole sitä kadottaneet!

Meidän uskontomme mukaan itsensä etsiminen on jotenkin itsekästä, mikä vääristää koko sanan merkityksen. Tällainen tulkinta ei voisi olla enempää väärässä!

Suoran omakohtaisen kokemisen tuoma ymmärrys ei perustu kirjaviisauksiin, pohdiskeluun tai erilaisiin uskomuksiin, vaan se on sen kokijalle täysin selvää. Jos länsimainen ihminen kysyisi buddhalaiselta, mikä on perimmäinen totuus, hän vastaisi: ”Tule ja ota itse selvää!”

Sillä mitä et itse tiedä, sitä et tiedä. Kuka voi sanoa tietävänsä, mikä Jumala on? Raamatun Jumala sanoi Moosekselle: ”Minä olen se, joka minä olen.” Kun ihminen tietää olevansa kokonaan juuri sellainen kuin on, hänessä on totuuden siemen...

Ilkka Vilkama

Alahärmä

Kommentoi