Lukijoilta: Tämäkö on huolenpitoa?

Jos asut vanhemmassa omakotitalossa ja olet eläkeläinen, pidetään sinusta erityisen hyvää huolta.

Olen tämän eläkeläisenä itse kokenut. Korona-aikana ei minusta niin piitattu, mutta nyt, kun annettiin vapautuksia, alkoi huolenpito. Kauppiaat ilmestyivät kuin kyyt keväällä koloistaan.

Viikko sitten sain puhelun naishenkilöltä, joka ilmoitti heidän edustajansa liikkuvan alueellamme suorittamassa talojen sähköverkkojen tarkastuksia ilmaiseksi. Ilmoitin sähköjen toimineen hyvin jo 40 vuotta, joten niitä ei tarvitse tarkastaa. Sitkeä oli nainen. Hän jäi puhumaan, kun suljin puhelimeni.

Sitten pihaan ilmestyi mies Bemarilla. Katseli taloa ja totesi hyväkuntoiseksi, mutta hänen mielestään katto olisi jo uusimisiässä. Vakuutin, että katto ei vuoda ja se riittää minulle. Hän kuitenkin olisi halunnut mennä tarkistamaan tilanteen sekä välikatosta että ulkopuolelta. Käskin miehen poistua ja hoitaa oma kattonsa kuntoon.

Vaan eipä siinä kaikki. Jälleen oli nainen asialla ilmoittaen, että heiltä tultaisiin mielellään kuvaamaan taloni viemärit ja ihan ilmaiseksi. Sanoin, että eikö näin kauniina kesäpäivänä löytyisi luonnosta parempia kuvauskohteita kuin haisevat viemärit. En antanut lupaa.

Erään tuttavani viemäri oli näiden toimestaan kuvattu ja putket sukitettu. Sukka oli kai mennyt sylttyyn, koska viemärivedet olivat valuneet alapohjaan ja aiheuttaneet vakavan vahingon.

Näitä kaikenkarvaisia kauppiaita tunkee taloon ovista ja puhelimesta niin, että vahvemmaltakin menee hermot.

Älä lähde heidän kanssaan kaupantekoon. Heillä on tavoitteena vain raaka rahastus. Jos todella tarvitset uuden katon, ikkunat, vesijohdot, sähköverkon, hormien tai viemärin tarkastuksen, käänny tutun paikkakunnallasi toimivan yrittäjän puoleen, silloin saat luotettavaa palvelua.

Kerran huijattu

Julkaisemme kirjoituksen poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Kommentoi