Lukijoilta: Tampereen korkeakouluyhteisö toimii

Pohjalaisen pääkirjoituksessa 14.10.2019 kerrottiin Seinäjoen ammattikorkeakoulun suunnitelmien mukaisesti tiivistävän yhteyttä Tampereen suuntaan. Yhteistyön suunta on luonteva monilla argumenteilla perustellen, kuten pääkirjoituksessakin todettiin.

Pääkirjoituksessa kirjoitettiin, että vuoden 2019 alusta alkaen toteutunut Tampereen korkeakouluyhteisö ei käytännön tasolla toimisi ja yhdistäminen olisi edelleen kesken.

On syytä huomata, että ainoastaan yliopistot yhdistettiin yhdeksi yliopistoksi ja Tampereen ammattikorkeakoulu jatkaa omana oppilaitoksenaan, kuten sille lainsäädännönkin myötä kuuluu. Voidaan siis todeta, että ammattikorkeakoulut ovat korkeakouluyhteisössä pelkästään saajina.

Korkeakouluyhteisön perustaminen on ollut onnistunut myös käytännön tasolla. Olemme saaneet vahvan tiedeyhteisön, jossa opiskelee yli 30 000 opiskelijaa ja työskentelee yli 5 000 ammattilaista. Korkeakouluyhteisö mahdollistaa mm. erittäin laajat kirjastopalvelut, opiskelijoille ristiinopiskelumahdollisuudet, TKI- ja hankeyhteistyön sekä laajamittaisen asiantuntijayhteistyön.

Pelkästään Tampereen ammattikorkeakoulu on Suomen toiseksi suurin ammattikorkeakoulu ja Suomen suosituin ammattikorkeakoulu (Taloustutkimus, Korkeakoulujen imago 2019).

TAMKissa on myös yksi Suomen viidestä ammatillisesta opettajakorkeakoulusta, joka järjestää ammatillista opettajankoulutusta myös Seinäjoella. Näen Seinäjoen ja Tampereen ammattikorkeakoulujen täydentävän toisiaan ja vahvistavan rooliaan yhteistyön myötä paitsi alueellisesti, myös valtakunnallisesti.

Onneksi myös Vaasassa päästään hyödyntämään Tampereen korkeakouluyhteisöä, mistä kiitos kuuluu paikallisille viranhaltijoille. Tampereen ammattikorkeakoulun ammatillinen opettajankoulutus järjestää nimittäin tälläkin hetkellä yhdessä Tampereen yliopiston asiantuntijoiden kanssa Opetushallituksen rahoituksella opetustoimen johdon ja henkilöstön koulutusta Vaasassa.

Vastaavankaltaisten hankerahoitusten saanti oppilaitoksille perustuu yhteistyöhön, jota laaja korkeakouluyhteisö väistämättä tuottaa ja mahdollistaa.

Kaisa-Leena Ahlroth

koulutuspäällikkö

ammatillinen opettajankoulutus

Tampereen ammattikorkeakoulu Oy

Kommentoi