Lukijoilta: Tapaus Greta Thunberg

Greta Thunberg puhui hiljattain YK:n ilmastohuippukokouksessa. Thunberg läksytti aikuisia päättäjiä siitä, että he ovat varastaneet hänen lapsuutensa ja unelmansa tyhjillä sanoillaan. ”Kuinka te kehtaatte”, kuului Thunbergin viesti.

Thunbergia on arvosteltu, hänen on kerrottu olevan suorastaan ”mielenvikainen”, tyttö, joka ei nuoren ikänsä vuoksi tiedä todellisesta elämästä mitään.

On totta, ettei Greta tiedä kaikkea elämästä, mutta tarvitseeko lasten tietää kaikkea sitä, mitä kansojen johtajat viheliäisyydessään ovat tehneet ja nyt Gretankin nuoren elämän aikana parhaillaan tekevät.

Pommit putoilevat, ihmiset tuhoavat toisiaan kuin kärpäsiä, veri virtaa, koteja tuhotaan, pakolaisuus on todellisuutta, luonto ja meret saastuvat, ilmastoonkin kaikella on vaikutuksensa.

Kun 16-vuotias älykäs tyttö on nähnyt ja kuullut kaiken tämän ja paljon muuta vaikka tv-ruudusta, eikö hän ole silloin jo nähnyt kansojen ja johtajien toimista riittävästi, niin että hän saattoi kysyä, kuinka te kehtaatte.

Gretan kysymys on isku vasten kansojen johtajien kasvoja ja omaatuntoa, jos sellainen heillä on. Jos aikuinen olisi tehnyt vastaavan kysymyksen, ei tätä henkilöä olisi huomioitu mitenkään, mutta kun sen tekee lapsi ja vieläpä lapsi, jolta ehkä vähiten odotettiin tällaista toimintaa, alkaen koululakosta leviten miljooniin lapsiin, USA:n kongressin ulkoasiain valiokuntaan, sieltä YK:hon.

Pidän tätä suoranaisena Jumalan ihmeenä, jolla hän koettaa herättää kansoja johtajineen ajattelemaan, missä mennään.

Armon aika on loppumassa. Jumala haluaa osoittaa kansoille, kuinka avuttomia heidän johtajansa ovat maailmamme pelastamisessa. Hallitukset ovat vaihtuneet ja vaihtuvat, mutta todellista kääntymystä ja parannusta ei ole poliittisilla päätöksillä tullut eikä tule.

Silloin kun Jeesus oli maan päällä, hän kertoi kuulijoilleen: ”Totisesti minä sanon teille, ellette käänny ja tule lasten kaltaiseksi, ette pääse taivasten valtakuntaan.”

Erkki Turunen

Alajärvi

Kommentoi