Lukijoilta: Tarkennus Kai Pöntiselle

Maakuntavaltuuston puheenjohtaja Kai Pöntinen (kok.) vastasi 9.7. Etelä-Pohjanmaan Vihreiden mielipiteeseen 7.7., jossa maakuntaliittojen kannanottoa turkistuotannosta pidettiin erikoisena.

Pöntisen mukaan vihreä valtuustoryhmä on maakuntavaltuustossa 29.6. hyväksynyt maakuntavaltuustojen yhteisen kannanoton.

Kuitenkaan tällaisen kannanoton tekemisestä ei maakuntavaltuustossa päätetty.

Vihreä valtuustoryhmä ihmetteli jo kokouksessa kokoomuksen Sankelon esitystä nostaa esiin yhtä alaa, kun koronakriisistä kärsii maakunnassa moni muu ala yhtä lailla.

Valtuustoryhmä esittikin, että huomio pitäisi ennemmin turkisalalla kohdistaa tässä tilanteessa uudelleenkoulutukseen, koska ala on ollut vaikeuksissa jo ennen koronakriisiä. Tähän olisi nyt hyvä tilaisuus saada tukea.

Kokouksen keskusteluissa tarkentui, että kokoomuksen esitys koski keskustelujen käymistä muiden maakuntaliittojen ja valtion kesken, koska turkisalalla oli ollut vaikeuksia lakisääteisten korona-avustusten kanssa. Vihreällä valtuustoryhmällä ei ollut mitään tällaista keskustelua vastaan. Keskustelun käyminen toimijoiden kesken on kuitenkin eri asia kuin yhteinen kannanotto.

Tuomas Ojajärvi (vihr.)

maakuntavaltuutettu

Kommentoi