Lukijoilta: Täyttä asiaa Essayahilta

Sari Essayah kirjoitti 9. lokakuuta 2019 täyttä asiaa. On jo aika ryhtyä tekemään sen eteen töitä, että asuminen muuallakin kun radanvarsikunnissa olisi houkuttelevaa. Asumisen kalleus ja pitkät matkat ovat merkittävä lisäkulu kaukana asutuskeskuksista asuvalle.

En ole huomannut ainoatakaan kannanottoa joka olisi puoltanut hänen tekemäänsä esitystä, kyllähän meillä on aina otettu mallia naapurimaasta, niin miksei nytkin?

Itse olen sitä mieltä, että on äärimmäisen tärkeää pitää koko Suomi asuttuna, sehän oli jo EU:hun menon yksi kulmakysymyksistä.

Olen vuosia seurannut mitä seuraa, jos hallitus jättää syrjäseudut oman onnensa nojaan, se on joka paikassa ympäri maailmaa johtanut slummiutumiseen.

Tein jo Esko Aholle esityksen, kun hän tuskaili asian kanssa, esitin ratkaisuksi ns. asetu-kortin käyttöönottoa, lyhenne sanasta asumisetukortti. Sen esittämällä saisi jonkun alennuksen vaikkapa kaupan kassalla ja polttoainetta tankatessa, alennus olisi voitu tehdä polttoaineverosta tai alvista. Nykyään se olisi vielä helpompaa toteuttaa, kun voisi olla oma kortti tai Kela-korttiin asennettu, asumapaikkaetu, jolla sitten kyseisen edun saisi.

Mielestäni Ruotsin mallikin on parempi kun ei mitään. Esitin saman ehdotuksen Anneli Jäätteenmäelle hänen ollessa Suomen pääministerinä.

Aulis Juttuniemi

Evijärvi

Kommentoi