Lukijoilta: TEKSTATEN

Keskiaikainen Pyhän Olavin kirkko Tyrväällä paloi v. 1997. Kirkko jälleenrakennettiin viidessä vuodessa. Keskiaikainen Porvoon tuomiokirkko paloi 2006 ja korjausten jälkeen avattiin 2008. Vaasassa keskiaikainen Pyhän Marian kirkko paloi 1852 ja aikaa on kulunut pian 170 vuotta, eikä ole saatu kuin verkkoaita raunioiden ympärille!

Ateistiystävältä kysyin, miksi hän Joulua juhlii, lapsille lahjoja, kinkut ja riisipuurot laittaa... meni sanattomaksi!

Apteekki lähti Seinäjoen keskustasta, koska saadaan uusi vai ollaanko ilman lääkkeitä. Kaikilla ei ole autoa. Apteekit monen kilometrin takana.

Idea Vaasan sisäsataman vessasuunnitteluun. Vuokrataan VR:n vanhoja puuvaunuja ja kunnostetaan varastoksi ja käymälöiksi. Nehän on helppo siirtää huollettavaksi muualle ja tuoda toinen tilalle. Toimii kuin junan vessa.

Sanna Marin on tällä hetkellä Suomen tunnetuin ja arvostetuin poliitikkomme maailmalla. Eli ensimmäisen luokan edellytykset presidentiksi jos omaa kiinnostusta löytyy.

Hans Frantz kertoi (I-P, 31.12.) kuinka tässä maassa turhaa hallintoa ja byrokratiaa lisätään ja rahaa poltetaan. Tämän kaikkien aikojen himmelin nimikin (hyvinvointialue) vetää suun hymyyn. Tuollaista uudistusta ei pidä hyväksyä kun siitä on pääasia, eli sairaanhoito ja terveyspalvelut päässeet työn tuoksinassa unohtumaan.

Hyvä ehdotus Pajulammilta. Kaikille eläköityneille vanhuksille ilmaiset sähkönsiirtomaksut! Kesäajat poissa kotoa ja silti siirtomaksut juoksee.

Laihialla Koskelantien siltaa ei tarvitsisi nyt korjata, jos kunnanvirkamiehet olisivat tekovaiheessa uskoneet kuntalaisia. Silloin ei kunnollinen silta olisi maksanut yhtään enempää. Kyllä nyt korjauskulut menee silloisten virkamiesten jääräpäisyyden piikkiin.

Kuntsin laiturille riuku ja jos madollisuus saada siihen selkänoja, ettei tarvitse uimaan lähteä, jos horjahtaa.

Rannan yleisövessa sopii erinomaisesti suunnitellulle paikalle. Se palvelee sisäsataman tapahtumia, paikallista yrittäjää sekä rannalla liikkuvia ihmisiä. Ei alue ole mitenkään pyhä, tullipakkahuoneen vieressä on ollut ennenkin rakennus. Tosin wc/varasto-rakennus voisi ehkä olla enemmän päärakennuksen näköinen?

Miksi on vielä kerrostaloja missä saa parvekkeella tupakoida, täällähän tulee hajua sisälle parvekkeelta, jossa tupakoidaan. Hajuaistikin ja makuaistikin paranee kun lopettaa tupakanpolton.

Kestävyysvaje ei sentään ole mitään verrattuna suomalaiseen rakkausvajeeseen. Siitä ja sen oireista yhteiskunnassa pitäisi puhua enemmän.

”Miten olisi, pojat, jos vaikka mitätöitäisiin soveltuva ylempi tiedekorkeakoulututkinto!” Etelä-Pohjanmaalla koulutustasoa on pyritty ”nostamaan” siten, että useat kunnalliset organisaatiot ovat edellyttäneet haettavana oleviin asiantuntijatehtäviin soveltuvaa ylempää tiedekorkeakoukututkintoa, ja samalla mitätöineet oman maakunnan ylimmän koulutustason, vaikka ko. tehtävissä olisi sisällöllisesti voinut edellyttää soveltuvaa ylempää ammattikorkeakoulututkintoa. Tyhmä henkilöstöjohtaminen ei ole lain vastaista. Se on vain tyhmää!

Niin kamala asia, kuin koronavirus onkin, on siinä kuitenkin yksi hyvä puoli ilmastonmuutokseen verrattuna: se ihmisen on sentään mahdollista saada hallintaansa.

Henkilöt, jotka haluavat poistaa maataloustuet, eivät tiedä, että tuki auttaa köyhiä kansalaisia saamaan ruokaa halvemmalla. Entä mielipiteenne toimeentulotuen ja asumistuen poistamiseksi??

Enpä yhtään ihmettele kaupungin talousongelmia, jos Kuntsin rannan nykyinen metallinen roskiskatos on maksanut 50 000 euroa, niin kuin I-P:ssa toimialajohtaja kertoi. Käsittämätöntä!

Suomi on kaunis ja harvaanasuttu. Tyhjiä asuntoja maaseutu täynnä. Miksi emme perusta Euroopan etätyökeskusta ja pandemiapakopaikkaa? Myydään ne kämpät!

Olipa osuva kirjoitus vaasalaisista kansanedustajista. Vaikka heitä tamperelainen kansanedustaja opastaa rahan epätasapainoisesta jaosta, niin nämä väittävät muuta. On tosi, että 5 nollaa kuvaa näitä edustajia parhaiten.

Miten niin muka korkeat rakennukset eivät sovi kaupunkiin? Maaseudulleko sitten? Korkeat rakennukset tekevät kaupungista dynaamisen, modernin ja menestyvän oloisen. Kaupunkia rakennetaan nuorille, tuleville sukupolville eikä vanhoille, konservatiivisille ihmisille.

Rehupiikles, tällä mediatempulla levynne ja video nousoo platinalevyluokkaan. Varautukaa stadion-keikkoihin. Lontoon Wempleystä soitellaan aivan varmasti vielä. Hienoa Jalasjärvi, täältä onnitteloo teitä hyvillään oleva ilimajokinen.

On se aika, jolloin Vaasan omat kansanedustajat kehuvat aikaansaannoksistaan I-P:ssa ja Vasabladetissa. Kaikki on nähtävästi mennyt hyvin. Yksikään noista edustajista ei ole huolehtinut eläkeläisistä! Yliverottaminen jatkuu yhä, eikä kansalaisten sähköposteihin viitsitä vastata. Tämähän kostautuu tulevissa vaaleissa. Nykyinen hallituskoalitio on verottamista rakastava blokki, joka käyttää väärin eläkeläisten asemaa, joka on aina ollut heikko.

2.1. ”Kauppiaana annoin”’. Minäkin haluan olla asiakkaana tässä kaupassa, joka antaa esim. 100 euroa maksavaan tuotteeseen puhdasta rahaa ostajalle kaksinkertaisen rahamäärän, eli 200 euroa. Kävisin kaupassa päivittäin. Yksistään jo tässä kaupassa voitan 100 euroa. Lisää tälläisiä päätöksiä hallitukselta, kyllä näillä keinoin kansalaisten ostovoima kasvaa.

IP 2.1.2021 sivu 30: ”Vuoden (2020) keskilämpötila oli noin 4,8 astetta, mikä on yli kaksi kertaa pitkän aikavälin keskiarvoa.

Kerrankin tv:stä tuli luonto-ohjelma, jossa kukaan ei tappanut ketään. Luontosinfonia. Voi näyttää lapsillekin.

HUS on irtisanonut 150 tekstinkäsittelijää. Robotit hoitavat jatkossa heidän työnsä, esim. lääkäreiden sanelemat lausunnot tekee jatkossa robotit eli tekoäly. Kampanja ”lahjoita puhetta, että tekoäly ymmärtää puhettamme” on siis yhtenä tekijänä tuhoten työpaikkoja. Me ihmiset ilmeisesti itse teemme itsemme tarpeettomiksi.

Hei nastaurpo. Teille on suolaa levitetty jo kauan, ennen kuin kitkoista on tiedetty yhtään mitään.

Ylevero pois kun vanhuksilta viedään pikkuhiljaa pois ohjelmia. Enää ei näe viikonloppuisin uutisia kuin alkuillasta. Onko systeemi vain älyihmisiä varten, moni ei pysty tilaamaan edes lehteä korkean hinnan takia.

Ei teitä suolata kitkoja vaan raskasta liikennettä varten. Hyvät kitkat pitävät jäälläkin.

Satupekkaa käytettiin jo ennen sen tuloa A. Ankkaan.

Taas verrattiin yrittäjyyttä ja lottoa. Ja taas jutusta puuttui riski. Kun lottoaa pikkurahalla, on tappio pieni ja hallittu. Yrittäjyys voi viedä koko oman ja takaajien omaisuuden.

Seinäjoella on ollut iät ajat tarve olla Vaasan kanssa vahvoilla. Lentokenttä, maakuntaan suunnatut kauppainvestoinnit, nyt yliopiston perustaminen. Vain sataman saaminen hiertää edelleen. Muistan lapsuudestani kuuden vuosikymmmenen takaa Seinäjoella kuinka tätä harmitelleet olivat keksineet ratkaisun: ei me satamaa tarvita kun meidän satama on Vaasa. Tässä ajatuksessa on jotain komiaa ja avaruudellista.

Eikö sinne rantaan voi laittaa kelluvaa WC-lauttaa? Vanhoista mattolaitureista. Tässähän on jo pari kesää uitu siinä itsessään.

Lumi, jota tippuu parveketta siivotessa alas, on puhdasta luomua, ei ole vaaraksi ulkopuoliselle.

Alkaa valjeta miksi keskusta on hallituksessa! Kaikki puolueet ovat nimenneet suosituimmaksi hallituskumppanikseen keskustan ja nyt ed.kunnassa tehdyssä kyselyssä 3/4:stä parhaimmaksi äänestetystä ministeristä on kepistä. Mikä mättää jos työkaverit arvostaa mutta kansan käsketään haukkua?

En tiedä Jalasjärven sisäpiiristä, mutta sen tiedän, että Kurikan sisäpiiri on ja pysyy.

Kommentoi