Lukijoilta: Tekstaten

Kissat on mukavia. Mutta pitääkö jokainen löytökissa hoitaa? Ensiapua voi antaa, ja jos kissalla ei ole omistaja tiedossa niin lähetetään paremmille laitumille. Omistajan ollessa tiedossa, hän saa lunastaa kissansa pois. Onko rokottamattomille ja leikkaamattomille kissoille tarvetta? Löytökissoja on annettu perheisiin, ja taitaa niistä tulla uudestaan ”löytökissoja”, kun irti juoksevat. Kissataloille kiintiö, paljonko saa olla kissoja samassa paikassa kerrallaan.

Jokaisessa vuorokaudessa on runsaasti tunteja tilaisuuksia kasvaa, palvella ja olla tuottelias. On silti kovin helppoa hukata aikaa, ja antaa elämän valua käsistä.

Hävetkää te itsekkäät kissatalosta valittajat, jos osaatte. Kissathan on sisällä, vai pelkäättekö, että talonne arvo alenee, jos kissatalo muuttaa naapuriin? Taidatte valittaa valittamisen ilosta, ja koska kiusanteko on teidän mielestä kivaa. Hyi hävetkää!

Halkosaaren risteykseen kunnon liikenneympyrä niin samalla vauhdit tippuvat alueella. Nykyiset muuttuvat nopeusrajoitukset ovat aivan liian lähellä risteystä. Rahat, jotka säästyvät eritason tekemisestä, voi käyttää teiden parannukseen.

VTT:n Executive Vice President mankuu jopa maakuntalehden mielipidesivulla veronmaksajilta rahaa vetytalouteen. Aurinko- ja tuulivoima tarvitsevat yleistyessään ehdottomasti valtavat energiavarastot, johon vetyä kaavaillaan. Miksi niitä rahoja ei rävätä tuulivoimayhtiöiltä?

Eikö kunnanjohtajan kuuden kuukauden erorahan saaminen alkanut ensimmäisestä sairauslomapäivästä? Ei voi olla niin, että palkkaa saa itse aiheutetusta sairauslomasta monta kuukautta ja sen jälkeen vielä eroraha. Sama toimintatapa täytyy koskea kaikkia työntekijöitä.

JymyJussien sarjassa pysyminen on täysin maan parhaan jokerilyöjän ansioita. Pesäpallo on vain peli, jonka tulos riippuu suurelta osin taitavan ja älykkään pelinjohtajan taidoista. Niitä ei JymyJussilla ole Pinski Mäntylän jälkeen ollut.

Hyvä Matti Ollila: Hellekö sekoitti pääsi, ettet pysty hyväksymään toisen eriäviä mielipiteitä?

Eduskunnassa on vain muutaman kansan edustaja. Lompakkoni uskaltaisin antaa lähinnä Sari Essayahin tai Riikka Purran vahdittavaksi.

Maalaispitäjän ainoassa ruokakaupassa vanhat tummut änkesivät kassajonossa tappituntumaan kärryineen tyrkkimään, kun yritin pitää turvavälit ja käytin maskia. Mihin siinä iässä on kiire?

Odotan mielenkiinnolla, koska vihreät omakohtaisesti ilmoittavat, kuinka monta hehtaaria omaa metsää he ovat valmiit suojelemaan. Vai kohdistuuko tämä suojeluinto vain muiden omaisuuteen, kuten yleensä sosialismissa.

Saattohoidossa olevalle luvataan kivunlievitystä, ettei tarvitse kipuja kärsiä. Ei toteutunut läheiseni kohdalla. Hän valitti koko ajan, että on kipeä joka paikasta. Mitä lie tarkoittaa kivunlievitys sanana.

Pietarista, Himokselta, ravintoloista ja muista kansanjuhlista suin päin koronatartunnan hakeneet on sanktioitava. Toiset yrittävät välttää tartuntaa, eräät eivät välitä pätkääkään. Aiheuttavat valtavat kustannukset yhteiskunnalle, jotka me veroja maksavat maksamme.

Lopetin potkupallokilpailuissa käynnin siihen, kun nämä ääliöt toivat koronan Pietarista tullessaan.

Miksi ei opeteta traktorikuskia käyttämään koneita ennen kuin päästetään rattiin? Tervajoella Malamontiellä pyörtänöt niittänyt: jälki on kuin rotan järsimä ja sepelit asvaltilla. Paikoin kuin kaivinkoneen kauhalla kuopaistu monttu pientareella. Eikö kaupunki aseta mitään laatuvaatimuksia urakoitsijoille?

Epätietoonen lihaa syövä, diisseliautolla ajava heteromies kysäsöö: Koska järjestetähän marssikulkueita tämän syrjityn, ahdinkoon ajetun kansanosan puolesta?

Sinä tulet todella väsyneeksi, jos et tee mitään, koska silloin et voi levätä mistään.

I-P 11.7. Rumaa autistisen pojan kohtelua Ilmajoen Herralan koululla.

Minä luulen, että Hercule Poirot ja neiti Marple ovat sarjamurhaajia. Siellä, minne he menevät, tapahtuu aina murha tai jopa useampia. Kyllä heitä on nyt jo syytä epäillä.

Muovipakkaukset kuulemma poltetaan, niin kuin poltettava jätekin. MIksi sitten pitää lajitella?

Hovioikeus pilkkaa ihmisten oikeustajua I-P 10.7. jutun mukaan. Uhrista tuli syyllinen ja syyttömät sivulliset tuomittiin korvauksiin puukkomiehelle.

Tarkoitus pyhittää keinot! Näin myös Herralan koulun tapauksessa, luvallista tai ei. Päivän tapahtumien nauhoitus oli ainoa keino saada selvyys vanhempien epäilyihin. Asiaahan oli yritetty aiemmin selvittää monin keinoin. Kyllä meni sunnuntaipäivä pilalle!

Toivoisin, että Ilmajoen seurakunta pääsisi ratkaisuun, että vainajien säilytyspaikka ei ole huoltorakennuksen kanssa samalla tontilla. Kyllä kirkollisveron maksajien kantaa pitää kuunnella, muuten väki vähenee.

Ilmajoen (ja muidenkin kuntien) sivistystoimelle. Laittakaa niistä 80 koulunkäyntiavustajasta 50 pois ja käyttäkää ne rahat pienryhmien perustamiseen ja erityisopettajien palkkaamiseen. Lopettakaa integrointi. Sekä erityisoppilaat, että tavalliset kiittävät.

Eikö jalkapallossakin pitäisi käyttää sanaa voittomaalikisa, eikä rangaistuspotkukilpailu?

Ruoskalla ei saa aasia muuttumaan hevoseksi.

Nyt tarvitaan nopeasti lisää erilaisia uusiutuvalla energialla toimivia kulkuvälineitä, joilla lapset ja nuoret voivat sujuvasti hakea lisää sipsejä, karkkia ja energiajuomaa kaupasta ilman lihasten ja järjen vähäisintäkään rasitusta ja käyttöä.

Soteuudistus on siis tulossa ja se ei toimi täysipainoisesti ilman yhtenäisiä tietojärjestelmiä. Vaasan keskussairaala uudistaa parhaillaan omaa tietojärjestelmäänsä sadoilla miljoonilla, mutta kuka takaa, että se toimii uudessa sotessa, kun järjestelmä tarpeita ei ole keskitetysti päätetty. Tekeekö VKS nyt turhia investointeja?

Seinäjoki on määräaikaisesti siirtämässä johtamisessa lähes pormestarimalliin Paula Risikon päätyessä kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi. Helsingissä ja Tampereella pormestarit ovatkin ensisijaisesti poliitikkoja johtamistyössään. Risikon kokemus ja moninkertainen ministeritausta tuo johtamiskäytäntöön sangen vahvasti pormestarileimaa. Eipä tuo taida haitata hallinnon tehoa.

Kurikan vesipelastustehtävässä tehtävän suorittivat paikalliset pintapelastajat Eivät siis alueen (vesi) sukeltajat. Nimikkeet kuntoon ja palkankorotus niille, joille se kuuluu. Viranomaisten tiedottamisessa parantamisen varaa.

Käsittämätöntä, että kun Tommi Mäki yrittää kehittää monipuolisesti Vaasaan erilaisia aktiviteetteja jotkut laittaa kapuloita rattaisiin ja kehtaavat viivyttää/estää toimintaa mikä hyödyttää kaikkia. Tsemppiä Tommi ja jatka samaan malliin Vaasan kehittämistä

Hyvä kirjoitus, Atro Anttila! ” Kuin taivas ja hanki Suomen ovat värisi puhtahat”.

Kun seuraa mediaa, päätyy lopputulokseen, ettei Ilmajoen kunnalla kovin hyvin mene.

Vihreiden Niinistö vaatii, että puuta pitää käyttää sellun sijasta pidempiaikaiseen kohteeseen kuten rakentamiseen. Julistankin tuotekehityskilpailun vessapaperin korvaajasta. Siihen ei käy sammal eikä muukaan luonnon monimuotoisuutta vähentävä eloperäinen aines.

Mitä tarkoittaa ”nettovero”? Kuka tai mikä on ”nettoveron” maksaja? Miten ”nettovero” maksetaan? Mihin ”nettovero” käytetään”? Entä mitä ovat ”nettoveronmaksajan” rahat?

Johtava virkamies sairauslomalle heti kun jäi jälleen töppäilystä kiinni. Mikähän mahtoi olla sairaus? Hippokrateen lääkärinvalakin edellyttää jotain etiikasta.

Herää mielenkiintoinen kysymys. Onkohan näillä metsiä sosialisoivilla kansanedustajilla itsellään metsää? Esimerkiksi Ohisalo, Kari, Niinistö. Tehkää lehdistö tästä tutkimus.

Kommentoi