Lukijoilta: TEKSTATEN

Ei ole saanut silmään laskelmaa, jossa CO2-päästöt olisi esitetty maittain henkeä kohti. Olisi mielenkiintoinen tieto.

Henkisiä saasteita, viisauden puutetta, tyhmyyttä Suomessa paljon enemmän kuin ilman- ja luonnon saasteita. Sama maailmalla. Siksi epäkohtia. Kuten päihteiden käyttö, väkivalta, rikollisuus, huono kasvatus, huonot tavat, huono itsetuntemus, huono itsetunto, sivistyksen puute, vastuuttomuus, luonnon turmeleminen, laiskuus.. Ilman, luonnon saasteita, epäkohtia muualla enemmän, sieltä leviävät koko palolle. Pollat viisautta säteilemään!

Jo on feministillä pallo pahasti karannut, kun miehiä syytetään naisten kaltoin kohtelusta aina muinaisista ajoista lähtien. Palataan tähän päivään. Pääministeri ja neljä tärkeintä ministeriä on naisia. Virkamiehistä valtaosa on naisia. Yritys- ja järjestöjohtajista suuri osa on naisia. Pitää kysyä missä on miehet? Käsittämätöntä vallankäyttöä naisilta.

Virve Airaksiselle. Hyvin kirjoitit!! Liekö revitty saman pankin ovea Vaasan alatorilla. Sama yli-innokas ääni kertoi soitettaessa saman litanian kuin sinulle. Lisäksi kysyi vielä löytyykö tuttavapiiristä henkilöä, joka voisi auttaa!!! Siis tehdä pankille kuuluvia hommia!!! Mutta kun haluttiin nimenomaan henkilökohtaista palvelua kasvotusten!!! Pankinhan pitäisi palvella asiakkaitaan!! No sitten pitkien selittelykiemuroiden jälkeen aikaa varaamaan!! Ja kas, saatiinhan se kahden viikon päähän!!!!!! Yritti muka laittaa vielä kotona syyksi!! Alan etsimään pankkia, jonka ovesta pääsee ns. virka-aikana sisään ja saa henkilökohtaista palvelua...

Vapaan kasvatuksen vaihtoehto ei ole vitsa. Olen usein kuullut ihmisten täällä E-Pohj. lähes ylistävän kovaa kuria ja piiskaamista hyvänä kasvatuksena. Ovatko täkäläiset sen ihan oikeasti hyväksyneet? Itse en voi hyväksyä sitä mitenkään. Kyllä lapsen kanssa toimiminen täytyy tapahtua ilman lyöntejä. Lasta ei saa alistaa lyömällä. Siitä on loppuelämän ongelmat. Itseni kasvatettiin lyömällä ja rankaisemalla. En kelvannut vanhemmilleni. Vielä eläkeikäisenäkin ovat tuoreina mielessä. En kokenut niitä ansainneen, mutta se ei ollut minun vallassani. Jouduin seuraamaan vierestä, myös veljeni pahoinpitelyn. Se ei koskaan unohdu.

Seinäjoen kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunnan kaiken kokenut puheenjohtajisto nosti ns. kissan pöydälle (I-P 9.9.2021). Vuosikymmeniä jatkunut alibudjetointi mahdollistaa verorahojen ja resurssien jatkuvan suoltamisen kaikkeen mahdolliseen ja mahdottomaan ”alisuorittavaan” hömppään (I-P 9.9.2021), ja lisätalousarviossa voi mukavasti syyllistää sotea. Kannattaisiko katse kohdistaa sosiaali- ja terveyspalveluiden ”hankintoihin” eli korruptoituneeseen ”kilpailuttamiseen”; ja kohdistaa nekin pääomat työllisyyteen.

Kiitos Virve Airaksinen pankkia koskevasta kirjoituksesta. Pankkien toiminta alkaa todella tuntua tavallisten ihmisten halveksimiselta, varsinkin vanhemman väestön.

Mistä noita kateellisia oikein riittää?

Ylen radion maakuntauutiset pohjalaismaakunnissa hokevat samoja asioita klo 06–18!! Yhtä tyhjän kanssa ja vielä oikein omat uutiset EP:lle ja Rannikko-Pohjanmaalle. Moneen kertaan samat aiheet päivän mittaan ns. asiaohjelmissakin.

Voisikohan joku viisas ja luotettava henkilö mennä kertomaan Viisikolle ja niille lopuillekin jämäministereille, että hallituksen ja eduskunnan olisi punnittava myös niitä monia seurauksia, joita heidän päätöksenteostaan väistämättä seuraa? Lakeja ja asetuksia on helppo rustata ja muutella, mutta yleensä niillä on useampiakin seurauksia ja johdannaisvaikutuksia, kuin vain se yksi, jota iloisesti tavoitellaan. Eivätkä ne aina ole suinkaan toivottuja vaikutuksia. Vaikkapa kymmenkertaistetaan bensiinin, dieselin ja lämmitysöljyn hinta, niin autoilla ajelu ja vanhusten talojen lämmittäminen loppuu – ja maapallo pelastuu! Muttamutta. Mitäs muita seurauksia sillä olisi? Esimerkiksi nyt vain vaikka Suomen kansantaloudelle ja kansalaisten tasapuoliselle kohtelulle?

Pienelle lapselle annetaan monta rokotusta ennen kuin hän täyttää 1 vuoden. Ainakin takavuosina armeijassa annettiin lähemmäs kymmenen rokotusta. Nyt osa suomalaisista on pelosta jäykkänä parista koronapiikistä. Polvi ei aina pojasta parane!

En ole Facebookissa enkä Instagramissa. Miksi? Niissä olijoilla on lupa lahjoittaa pehmoleluja, meillä muilla ei Pehmoleluni jää siis lahjoittamatta. Miksi Vaasa-lehdestä on jätetty kaikki hauskat pois (pilat, vitsit, sarjakuva)? Uusi tuuliko?

Eikö ne maahan varisseet auringonkukan siemenet ens keväänä itäis ittestään, ettei jäisi kun tukien noston vaiva. Että nuan vaan.

Bio-polttoaineita voisi olla enemmän käytössä. Tuulivoimaloiden alle tuhoutuu paljon metsiä, luontoa, jotka monin tavoin Suomen voimavara, turva. Vähempikin tuulivoimalamäärä varmaan riittäisi niin, ettei mitään haittoja luonnon ystäville, ym.

Missä Turun vanhustenkodin hoitajat olivat? Tuskin tappo tapahtui äänettömästi. Oliko kutsunappi irti seinästä? Miksi hoitajat eivät menneet auttamaan? Nukkuivatko? Olivatko paikalla vain paperilla?

Jos Suomi ei kuuluisi EU:hun, kasvaisiko meillä enää yhtäkään puuta?

Nyt vihreät pois hallituksesta ennen kun Suomi konkurssissa.

Elisa on kelvoton tv-ohjelmien jakelija. Alueuutiset vain Uudeltamaalta.

Mitenkä Sipilä on neuvottelemassaa ”hiilareista”. Eikö hänen hallituksensa kehittänyt ilmastotoimet ”maailmanennätys”vauhtiin. Jopa 10 Ruotsia aikaisempaan. Onko nyt pukki kaalimaan vartijana?

Mitä maanviljelijöiden pitää hävetä? EU juuri kannustaa viljelemään luonnon monimuotoisuuden vuoksi esim. auringonkukkaa ym. Tämä on sitä viherryttämistä. Silmänilo tärkeämpi kuin ruoka. Nälkää odotellessa.

Seinäjoen kaupunkipyöristä. Pyöriä (valkoiset vuokrapyörät) ollut pitkin kesää siellä täällä helteillä, satulat roikkuen. Esimerkiksi Alaseinäjoen kadulla pihlajaan nojannut pyörä jonkun viikon. Etäkännykällä nämäkin hoituu kuntoon, se on ajan henki. Helmiä sioille (sika) nämäkin resurssit.

Kummalla puolella kävellään? Tiedän, että pyörätiellä saa kävellä joko oikeaa tai vasenta reunaa, joo kyllä. Entäs kun vasenta reunaa kävelevää pariskuntaa vastaan tulee oikeaa reunaa kävelevä pariskunta ja molempien pariskuntien takaa lähestyy pyöräilijä, soppa on valmis, kaikki poikkoilee puolelta toiselle eikä kellään ole oikein tietoa kuka väistää ja ketä. Jos vasenta reunaa kävelevä pariskunta olisi käyttänyt oikeata reunaa, koko soppaa ei olisi tullukkaan. Siis kävellään aina oikeanpuolesta reunaa, eikö vain.

Vaasan koulujen koronatartunnoista tulee hyvin tietoa sanomalehtiin, mutta Seinäjoki vaikenee alakoulujen ja päiväkotien osalta. Miksi näin?

Bensiinin hinnankorotus on kultakaivos Itä-Suomen asukkaille, joilla on mahdollisuus tankata Venäjän puolella. Alkaa uusien pimeiden bensakauppiaiden aikakausi. Venäjällä on hiilitasapaino kunnossa.

Ei riittänyt se Afganistaniin Suomesta vuosien varrella pantu reilu miljardi euroa, komissaari Urpilainen lahjoittaa terroristeille lisää EU:n kautta satoja miljoonia, no jenkithän pisti sinne 1000 miljardia ja jättivät kaupanpäälle aseensa käyttöön.

Kolmen addiktoituneen idiootin sekoilut Elisan mainoksissa eivät todellakaan lisää kiinnostusta tai luottamusta tähän yhtiöön.

Kauankoha Seinäjoen kaupunki meinaa Turun järkyttävän tapauksen jälkehen jatkaa omis vanhusten palvelulaitoksis nykyystä toimintakaavaa? Nurmoossakin öiseen aikaan yks hoituri 30 muistisairasta paimentamas vaan ja kuuleman mukahan iltaasinkaan aina ei tuuraajaa oo saatavilla, jotta joutuu sitten 15 asukasta ja tiskihommiaki siinä sivus hoitamahan. Kukas sitten vastaa jos yhren vahtivuorolla jotakin sattuu?

Vaasa tarvii asuntojen rantarakentamista eikä mitään Huutoniemi–Sahara-meininkiä.

Vai ettei muka ole Suomesta lähdetty sotaa pakoon, mikäs oli tämä runsas veneily 1939–1945 Munsalan seuduilta Ruotsiin?

Kommentoi