Lukijoilta: TEKSTATEN

Uusi nimikin olisi helppo vaihtaa eli VamYa, saa käyttää.

Öjbergetille hissin huoltosopimus paikallisen yrityksen kanssa. Ettei 40 vuotta vanhaan hissiin tarvitse tilata rissapyörän vaihtajaa Keski-Euroopasta.

Radio-ohjelmassa (6.9.) kerrottiin Tanskan, erityisesti sen sosialidemokraattien, merkittävästi kriittisemmäksi muuttuneesta asenteesta siirtolaisten asumisen keskittymiseen, mikä on johtamassa gettoutumiseen, monien ongelmien kasautumiseen. Suomessakin voitaisiin jo ennakoida vastaavan kehityksen mahdollisuutta, ja nimenomaan demaripääministerin, Sanna Marinin johdolla.

Persuja parjaavalle: Aivan sama, kuka asian hoitaa kuntoon, nykymeno ei voi jatkua. Nyt yrityksiä pakenee maasta tai lopettaa toimipisteitä ja maahan tuodaan yhteiskunnan kannalta tuottamattomia ihmisiä. Tällä menolla Suomi on konkurssissa. Entinen Suomi takaisin.

Vihreitten Diarralle ohjeeksi. Ei sähköpyörällä ajaessa laihdu. Pyydä käyttöösi kunnon Jopo ja polje sillä niin saavutat tavoitteesi laihtua paremmin.

Seinäjoella on tosi hienot ulkoliikuntamaastot ja retkeilyreitit. Sokerina pohjalla Komia Flow:n ja liikuntatoimen reitit. Kiitän! Arvostan! Tiestä liikuntapaikoille Kyrkösjärven uimarannalta Kyrkösvuorelle ja rinneravintolasta vesilaitokselle ei voi sanoa samaa. Tiet ovat vuosia olleet kuoppaiset ja vaarana, että auto rikkoutuu. Pitänee ostaa seuraavaksi katumaasturi.

Mäkysen Matiakselle ensimmäinen ja viimeinen kansanedustajakausi koska hän on sitounut SDP:n varapuheenjohtajana lakkauttamaan Pohjanmaalta ison elinkeinon, minkkitarhaustoiminnan.

Onko kokoomuksen nykypolitiikka vailla sisältöä? Orpon kommentit ja niiden tyylilaji kokoomuksen puoluekokouksessa koskien muiden puolueiden toimia olivat kuin suoraa ps:n somepalstoilta lainattu.

Iäkäs poika meni nostamaan iäkkäälle äidilleen rahaa pankista paperisella valtakirjalla kuten ennenkin. No nytpä olisikin pitänyt olla ”sähköinen” valtakirja. Oli pakko vaivoitella se vanha äiti pankkiin nostamaan itse raha. Onko tosiaan pakko kyykyttää iäkkäitä ihmisiä tuskaan asti? Jotain inhimillisyyttä ja rajaa?!

Mikä mies on Jari Tasanen joka piti Oulun puoluekokouksessa vaikuttavimmat puheenvuorot mm. maamme huoltovarmuuden uhkista? Toivon että IP vaivautuisi tekemään kunnon jutun tämän persoonallisen miehen ajatuksista ja toimista.

EU:n elvytysrahaa 3 mrd voisi käyttää esim. Seinäjoki–Lapua-tien parantamiseen samoin Ilmajoen suuntaan, Kokoomuksen mukaan raha jää ainostaan pääkaupunkiseudulle.

Kaupunki kieltää pienienkin eläkeläisryhmien kokoontumisen mm. Ajurilla ja samanaikaisesti itse heille järjestää jumppia tosi ahtaissa tiloissa.

Mikä on kun ei FC Volumen peli suju? Valmentaja vaihtoon? Repa?

Kaupungin päättäjien pitää pyöräillä Aunes–Hautala-reittiä, näkisitte millaisessa kunnossa kyseinen tie osuus on. Sielläkin maksetaan veroja.

Asiatonta mollata hoitajien palkka-asioita. Eikö koronavaarakaan opeta teille ikuisille mollaajille mitään?

”He and she”. Miten sitä englantia ja monia muitakaan kieliä lapsille näin sukupuolineutraalina aikana voi opettaa. Kun pojat ja tytöt näin törkeästi erotellaan.

Uudet liikennemerkit ovat hyviä. Risteyksissäkin on nyt merkit, jossa varoitetaan pyöräilijöitä yhteentörmäyksestä.

Minkä ikäinen on nuori aikuinen? 18- vai 19-vuotias?

”Hätäkeskus sai ilmoituksen aseen kanssa heiluvasta.” No niin. Nythän niitä vasta oikein pääsee näkemäänkin, jos metsään viitsii mennä. Metsästyskausi on alkanut.

Ihmisten, jotka katsovat ohjelmaa nimeltä Big Brother, kannattaisi käydä lääkärin vastaanotolla tarkistuttamassa terveystilanteensa.

Voi tätä trendipelleilyä! Kyllä se sukupuoli löytyy kun pudottaa housut alas!

Suomi on kouluttanut satoja ekonomeja ja diplomi-insinöörejä UPM Kymmenelle! Hintalappu ainakin miljoona/henkilö. Mitä nämä pisaviisaat sitten ovat tehneet? Kiitollisina kaikesta siirtäneet liiketoiminnan halpatyövoimamaihin, joissa saa halvemmalla liata ja tuhota viidakkoa.

Mielelläni lukisin terveydensuojelulaista ja tutkimuksista tupakansavusta, mitä se pitää sisällään ja ilmansuojelulaista parveke tupakoinnin yhteydessä. Kuka tänä päivänä vielä tohtii tupakoida tutkimusten mukaan? Onhan nyt jo yleistymässä tupakkapaikat taloyhtiöiden takarajalla, oma tuhkakuppi mukaan eikä missään yleisessä paikassa saa enää tupakoida (terveys).

Niinku-sana on tarrautunut suomen kieleen. Tv:ssä eräs haastateltava käytti lyhyen puheenvuoronsa aikana 19 kertaa niinku-sanaa.

Joskus vein kehräämöön villalumppuja. Sain hyvitykseksi alennettuun hintaan ostaa luonn.v ja harmaata mattolankaa. Luonn.v tuli nättejä virkattuja mattoja ja LP-langan kanssa kauniita kudottuja mattoja.

Suomalaiset rakennukset ovat Euroopan terveimpiä. Portugalissa kolmas osa väestöstä asuu mikrobeille altistavissa rakennuksissa. Tilanne on lähes yhtä huono Englannissa, Italiassa Ja Espanjassa.

Kokoomus julisti puoluekokouksessa kaatavansa hallitusta ja ajavansa kunnallisvaalien aikaistamista. Jo on markkinat. Kuulostaa minun korvissani jo kansanvallan halveksunnalta. Siellä rivien välissä nimittäin lukee että kansa on väärin äänestänyt. Hyi teitä. Ja media ei ole moksiskaan ikään kuin tämä nyt olisi ihan tavallista retoriikkaa.

Nämä maakunnan kela-taksi-isännät eivät käytä koronavilkkua, koska pelkäävät joutuvansa karanteeniin, harvat myöskään suojamaskia, mene nyt sitten sairaana näitten kyytiin!

Ilman saastuttajia. Tässä muutamien maiden arvoja, joiden mukaan voidaan katsoa saastuttajia. Italian pinta-ala 301338 km2, Puolan 312678 ja Saksan 312679. Suomen 338440. Väkiluvut italia 61, Puola 40, Saksa 83 ja Suomi 5,5 milj.. Pitääkö Suomen ottaa vastuu ilman saastumisesta? Kun katsoo näitä lukuja, niin Suomen ilmaston pelastamiset on menneet pahasti ylimitoituksen puolelle, ainakin vihreitten ajatuksissa. Luonto meillä auttaa meitä, kun metsää n. 70& pintala-alasta. Katsoessa näitä lukuja olemme aika olematon alue maapallolla.

Niin sitten keskustapuolue lähti vassarien takuumieheksi hallitukseen ja Saarikko lupasi kommareille täyden tukensa, näinkö kannatusta nostetaan?

Kiitos Laura Kaski kolumnista 6.9. Lämmin kuvaus harvinaisesta tilanteesta. Kaikkea hyvää perheellenne.

E. Syväoja, kirjoititte täyttä asiaa. Nyk. hallituksen talouspolitiikka täysin edesvastuutonta. Työllisyyden kohentaminen ei haastatteluja lisäämällä onnistu. Istuvan hall. suurimmat huolet näyttävät olevan koronan (ymmärrettävää) lisäksi seksuaalivähemmistöt. Ei valtion velkaantuminen. Nopeasti uudet vaalit.

Kiitos, Laura Kaski, hyvästä kolumnista sunnuntain lehdessä. Elämässä yleensä sattuu ja tapahtuu eikä asioita kannata hävetä tai lakaista maton alle niin kuin täällä päin on tapana. Niistä pitää puhua ja kirjoittaa. Onnellisia vuosia sinulle ja perheellesi!

Kovasti ihmettelen, että suuria tapahtumia joudutaan perumaan ja sitten joitakin tanssiharjoituksia on ihan pakko pitää riskistä huolimatta. Herätkää! Vastuunkantoako?

SeAMKin rehtori ei ole toimitusjohtajan kiireiltään ehtinyt tutkia, miksi oman maakunnan tutkinnot eivät enää kiinnosta (I-P 8.9.2020). Kannattaa vilkaista kunnallisia viranhakuilmoituksia! Suurimmassa osassa edellytetään ylempää tiedekorkeakoulututkintoa johtaviin tehtäviin, vaikka ne eivät mitenkään liity tieteelliseen perustutkimukseen. Olisiko eteläpohjalainen ”edunvalvonta” jäänyt vähän hunningolle? Ystävällisesti, Tupla-alumni (AMK).

Kommentoi