Lukijoilta: Tervetuloa Unesco

Kaupungin virkamiehet ovat oikealla asialla. Tyytyväisenä saimme lukea tästä lehdestä, että kaupunki tekee kaikkensa Unesco-kelpoisuuden eteen.

Kun Aalto-museon johtaja Lind esitteli runsaat pari vuotta sitten Alvar Aalto -seura Alvarianian tilaisuudessa seurakunnan auditoriossa tekeillä olevaa hanketta, oli siinä 15 Aallon erilaista työtä. Nyt kohteista on pudonnut kaksi pois. Seinäjoella saamme olla hyvillämme, että olemme mukana listalla.

Pääsy Unescon maailmanperintöluetteloon on meille tosissaan suuri asia. Se tuo kaupunkiin enemmän kansainvälisiä kävijöitä kuin osaamme kuvitella.

Nyt pitää vain huolehtia siitä, ettemme tee harkitsemattomia tekoja.

Muistan, että Alvariania toi jo vuosia sitten esille, että kaupungin merkkirakennukseksi syntyneelle Lakeuden Ristin tornille pitäisi jättää näköyhteys tietyistä paikoista kuten rautatieasemalta. Siitä ei ole kuitenkaan välitetty.

Nyt olisi oltava huolellisempia. Hyvin huolestuneena olen seurannut, mitä Aalto-keskuksen vieressä olevalla ammattikoulun tontilla tapahtuu. Se on keskeinen paikka, mutta on muistuttanut vanhoine autoineen varikkoa.

Kun koko paikkaa myllätään näköjään uusiksi, olisi muistettava että se tulee olemaan Unescon syynin alla.

Onneksi kaupunginarkkitehti muistutti lehtihaastattelussa, että koulun tontti on tulevan Unesco-kohteen suojavyöhykettä. Sen vuoksi arkkitehtikilpailu onkin välttämätön.

Pentti Kallio

Seinäjoki

Kommentoi