Lukijoilta: Tommi Mäelle maksuttomasta pysäköinnista

Maanantain Ilkka Pohjalaisessa (31.8.) Tommi Mäki (kok.) puhuu maksuttoman pysäköinnin kokeilemisesta. Hän viittaa kesäkuun Vaasan kaupunginvaltuuston kokoukseen missä käsiteltiin kaikki pysäköintiin liittyvät valtuustoaloitteet vuosien varrelta yhdellä kertaa.

Mielipidekirjoituksessa Mäki luettelee maksuttoman pysäköinnin monta hyvää puolta mutta ei olleenkaan kerro, miten asia kokouksessa eteni, varsinkin hänen omaa toimintaansa.

Ruotsalainen kansanpuolue jätti ponnen missä, pääpiirteittäin, sanottiin: kokeilu missä tunnin veloitukseton pysäköintimahdollisuus suotaisiin alueella 1 (keskusta) keskustan yrittäjien tukemiseksi, tarjota vapaa pysäköinti kotihoidon toimihenkilöille ja -yrittäjille ja asukaspysäköinnin kokeilua pysäköintialueilla 1 ja 2.

Asian käsittelyssä ehdotettiin myös asian palauttamista. Kun palautuksesta aina täytyy ensin päättää, seurasi äänestys jatkokäsittelystä tai palautuksesta.

Jatkokäsittelyn puolesta äänestivät koko RKP:n ryhmä, perussuomalaiset ja keskusta. Kaikki muut, myös Tommi Mäki ja kokoomus äänestivät palautuksen puolesta. Äänet olivat 32–26 palautuksen puolesta. Tämä on suorastaan ihmeellistä, kun tällä hetkellä on niin monta, jotka sanoissa puhuvat Vaasan keskustan kehityksestä, mutta todellisuudessa eivät toimi sen puolesta.

Thomas Öhman (r.)

RKP:n valtuustoryhmän puheenjohtaja

Vaasa

Kommentoi