Lukijoilta: Traumatisoidut ja masennetut nuoret

Ylen kanavalla uutisoitiin mm. Seinäjoella koulujen käytössä olevia menetelmiä ”hukassa” olevien lasten ja nuorten tavoittamiseksi. On tullut hätä, lähinnä koulun huoleksi, olla etsimässä usein koulusta poissa olevia oppilaita.

Haastatellun koulun rehtorilla ”homma tuntuu olevan hanskassa”. Asiaan on paneuduttu monella tavalla. Erityisesti masentuneita ja syrjäytyviä oppilaita otetaan ”hoitoon”. Siis välitetään heistä.

Saman asian ympärillä allekirjoittanut työskenteli 80-luvulla. Tänä päivänä vain murheet ovat tulleet monimuotoisemmiksi (klisee-sana, sorry).

Lapsen kehitys, käyttäytyminen, lähtee kotona annettuun suuntaan. Eväät elämään saadaan, erityisesti elämän pohja, 0–3 vuoden iässä. Turvallisuus, välittäminen ovat ne tärkeimmät pohjat tasapainoiseen elämään.

Mutta tämän päivän järkytykset tulevat lapsille jo päivähoitoiässä, mikäli nykyhallituksen kaikki sukupuolineutraaliin elämään toimeenpanevat muutokset tulevat voimaan koko painollaan.

Nyt ollaan niin pahassa saumassa suomalaisen turvallisen yhteiskunnan kehityksessä, että ns. maanhiljaisten on nyt herättävä. Emme enemmistönä voi emmekä saa hyväksyä sitä kaikkea saastaa, mitä ajetaan lasten ja nuorten päähän sukupuoleen liittyvien muutosvaatimusten yhteydessä. Oletteko te valmiita hyväksymään kaikki nuorille ko. muutosvaatimuksista aiheutuvat traumat ja masennuksen aiheet? Herätkää, kaikissa puolueissa, viimeistään seuraavissa vaaleissa!

Juho Kössi

Seinäjoki

Kommentoi