Lukijoilta: Trumpia koskevasta uutisoinista

USA;n edustajanhuoneessa on mm. neljä ensikertalaista, värillistä, vasemmistoradikaalia naista, jotka ajavat avoimesti maahan sosialismia. Heidän taustansa ovat: Somalia, Palestiina, Puerto Rico ja Chicago.

Nelikko on hyökännyt valtamedian säestyksellä jatkuvasti presidenttiä vastaan, ja jotkut heistä vähättelevät 9/11 terrorihyökkäystä.

Trump ei tweeteissään maininnut mitään väristä, eikä rodusta, vaan ehdotti näille palaamista lähtömaihinsa panemaan siellä asiat kuntoon ja sitten palaamaan saarnaamaan kuinka asioita pitäisi hoitaa. Hän mainitsi, että ne paikat ovat maailman rikkonaisimpia, syvästi korruptoituneita, rikollisuuden kyllästämiä ja ilman hallintoa, joissa tarvitaan kipeästi teidän apuanne.

Tämän Trump sanoi puolustaessaan edustajainhuoneen nykyistä demokraattista puheenjohtajaa Nansy Pelosia rasismisyytöksiä vastaan. Pelosilla on ollut suuria vaikeuksia puolueen sisällä, kun nelikko on syyttänyt häntä mm. rasismista, koska hän oli viitannut heihin useita kertoja ”värillisinä naisina”. Rotuviittaukset eivät ole kuitenkaan nostattaneet demokraattijohtoisessa edustajainhuoneessa rasismia tuomitsevaa äänestystä, jollaisen Trumpin Pelosia puolustava lausunto nostatti.

Mauri Vilponen

Vaasa

Kommentoi