Lukijoilta: Tunnustuksellinen politiikka kiellettävä kirjastoissa

Valtakunnansyyttäjä ja apulaisoikeusasiamies ovat kunnostautuneet viimeaikaisissa kannanotoissaan, asettautumalla vastustamaan, Raamatun referoimiskäyttöä julkisuudessa sekä koululaisten kristillisen jouluperinteen viettoa kirkossa.

Päivi Räsänen ei saisi harjoittaa ja tunnustaa uskoaan Raamatun sanaan julkisesti ja koululaiset eivät saisi kerran vuodessa juhlistaa maamme kristillistä perinnettä kirkossa. Koululaisille ei saisi esittää kuultavaksi kirkossa esimerkiksi Isä meidän -rukousta. Kaikki tämä siitä huolimatta, että vaihtoehtoisesti oppilas voi halutessaan jättäytyä pois tuosta joulua juhlistavasta perinteestä.

Selityksenä kieltämiselle oli, että tilaisuus ei saa olla ”tunnustuksellinen” ja jos esimerkiksi Isä meidän rukous tilaisuudessa kuullaan, on se jo tunnustuksellista!

Kansa ja poliitikotkin ovat suurelta osin hämmentyneitä näistä linjauksista. Miksi meillä ylipäänsä vietetään joulua? Joulun viesti on osa sovitushistoriaa, joka huipentuu pääsiäiseen. Ensin piti sovittajan, Jeesuksen syntyä, jotta hän saattoi kuolla ihmisten syntien sovittajana.

Nyt odotan apulaisoikeusasiamieheltä loogista ulostulon avausta tunnustuksellisen politiikan harjoittamisen soveltumattomuudesta julkisissa tiloissa!

Politiikka on monille tunnustuksellista! Apulaisoikeusasiamiehen linjauksen jälkeen on mahdotonta ja linjatonta sallia jatkossa tunnustuksellisen politiikan harjoittamista esimerkiksi kirjastoissa.

Tästä eteenpäin ei enää saa järjestää ennakkovaaleja em. tiloissa. Aivan pöyristyttävää olisi sallia jatkossa jonkun poliitikon pitää poliittista puhetta kirjastossa!

Poliitikko voisi kyllä pitää jonkin esitelmän onnistuneesta onkireissusta, villasukkien villapitoisuuden merkityksellisyydestä tai näyttää kuvia eduskuntatalosta ja kertoa viimeisimmistä sieniretkistään. Voisi lausua sitaatteja Seitsemästä veljeksestä ja opettaa perhonsidonnan niksejä.

Minkäänlaista tunnustuksellista politiikan harjoittamista ja puolueensa paljastamista ja väriä ei saa missään tapauksessa enää tapahtua.

Tuomo Kangas

Kaskinen

Kommentoi