Lukijoilta: Tuskaa täynnä on Maa

Tuskaa on ollut ihmiskunnan alusta saakka. Todennäköisesti Aatami ja Eeva tunsivat tuskaa, kun Kain tappoi Abelin. Kainin jälkeen on ollut ties kuinka monta biljoonaa rikollista: murhaajia, raiskaajia, pedofiileja, ryöstäjiä, varkaita, kiusaajia, jne. Luonteeltamme me kaik-ki ihmiset lienemme narsisteja.

Suurin osa ihmisistä narsismia on saanut vain pikkulusikalla. Se lienee ihmiselle tarpeellistakin. Ei hyväksy kaikkea huonoa ja pahaa. Sitten on joukko niitä, jotka narsismia ovat saaneet ämpärillä. Heidän joukostaan löytyvät byrokraatit, pilkun viilaajat ja ”minä itte lehemän paska mättäällä” -ihmiset.

Ihmiskunnan historiassa melkoinen joukko on narsismia saanut kauhakuormaajalla, ellei jopa kuorma-auton lavalla. Heistä löytyvät ”hitlerit, stalinit, putinit, trumpit, jne, jne”. Diktaattorien joukko on maailman historiassa melkoinen. Tänäkin päivänä heitä löytyy maapallolta monta kymmentä. Siitä on seurauksena, että ilmaston lämpiämistä ei koskaan saada kuriin. Koronaviruksenkin voittaminen viivästyy heidän ansiostaan.

Raha on meidän aikamme jumala ja Trump on hänen profeettansa. Jo 1600-luvun alkupuoliskolla elänyt Kustaa II Adolfin aikainen valtiomies Axel Oxenstierna tajusi, missä tilassa maailma on. Hän sanoi pojalleen: ”Voi poikani! Jospa tietäisit, miten vähällä ymmärryksellä maailmaa hallitaan!”

Covid 19 -viruksesta taitaa olla jonkin verran hyötyäkin. Suomen vasemmisto ja vihreätkin ilmeisesti alkavat pikku hiljaa ymmärtää maatalouden merkityksen maallemme. Kukaan ei enää hoe Arvo Salon lanseeraamaa hokemaa: ”Tapa talonpoika päivässä!” Eikä kukaan nyt korona-aikana toitota lehmien rikollisuutta.

Suomalainen talonpoika ei koskaan ole ollut maaorjan asemassa, mutta nyt sitä EU:ssa yritetään suomalaistenkin virkamiesten avustuksella. Heistä näitä byrokraatteja ja pilkun viilaajia löytyy.

Eräiltä hallitusnaisilta on jo ruvennut irtoamaan sana maalaisjärki. Toivottavasti nyt koko hallitus alkaa sitä toteuttaa. Samaten oppositio.

Koronan alussa yhteisymmärrys eduskunnassa oli sangen myönteistä. Nyt jo sitten on taas riitely alkanut.

On aivan selvää, että huuto ja parku koko maailmassa kestää ainakin seuraavat 20 vuotta ja sinä aikana ehtii tulla taas uusia viruksia ja sotia. Voi olla, että joudumme sanomaan hyvästi hyvinvointivaltiolle.

Meitä suomalaisia on mairiteltu ”Maailman onnellisin maa” -titteleillä. No, onhan täällä paljon hyvää, mutta paljon vielä paranneltavaakin. Vaikea sanoa olemmeko sen onnellisempia kuin muut Pohjoismaat ja monet muut Euroopan maat. Kyllä Suomestakin löytyy paljon onnettomia, eihän itsemurhien suuri määrä muuten selity.

Huolestuttaa osan nuorisosta huono mielenterveyden laatu. Eivätkö nykypäivän jotkut vanhemmat osaa lapsilleen opettaa, että vastoinkäymisiä tulee ja ne tulee oppia voittamaan. Huolestuttaa myös osan lapsista ja nuorista huumeiden käyttö, ilkivalta, tuhopoltot ja suoranainen rikollisuus. Eipä hattua voi joukolle vanhempia nostaa. Valitettavasti.

Ilkka-Pohjalaisessa on nyt mieleiseni päätoimittaja. Hän uskaltaa sanoa ”rumankin asian niinkuin se on”. Kiitos!

Antti Herttua

Nurmo

Kommentoi