Lukijoilta: Tuskaa täynnä on Suomenkin maa

Suomen tuska liittyy näinä päivinä korona-kriisin lisäksi vielä enemmän EU-kriisiin. Pienenä maana Suomi on ollut jatkuvasti EU:n nettomaksaja. Ihmetyttää! Ei voi muuta ajatella kuin, että päättäjiämme viedään kuin pässiä narusta.

Velkasitoumuksia, joista kansalle ei koskaan ymmärrettävästi ole kerrottu, ollaan taas lisäämässä. EU:n mahtimaat Saksa ja Ranska ovat nyt omien etujensa eli pankkiensa vuoksi ehdottaneet täysin röyhkeätä, epäoikeudenmukaista ja EU-sopimusten vastaista rahanjakoa.

On aivan selvää, että jos hallitus ei kuuntele taloudesta melkein kaiken tietävän presidenttimme viisaita neuvoja, taas Suomea viedään kuin sitä pässiä.

Pääministerimme puheet tässä asiassa ovat olleet yhtä tyhjän kanssa. Eurooppaministeri Tuppuraisen ulosannista voi pelottavasti päätellä, että taas ollaan antamassa pirulle pikkusormea. Ja sehän vie koko käden. Keskustapuolueen Kulmuni vakuuttelee, ettei ilmaisavustuksia Suomi hyväksy. Ellei puheensa ja vakuuttelunsa pidä paikkaansa, niin ainakin omalta kohdaltani voin sanoa: Hyvästi keskusta.

EK:n kanta avustusmiljardeihin ihmetyttää. Näköjään kuuluu näihin talutettaviin. Ajan saatossa jo Rooman valtakunnasta lähtien on tullut täysin luotettavasti selville, mikä on Etelä-Euroopan kansojen rehellisyys.

Ilmaiset avustukset, jos Suomikin niihin suostuu, tullaan käyttämään Saksan ja Ranskan pankkien pelastamiseen, ei mihinkään talouden elvyttämiseen ja uudistamiseen. Suomen vienti ei tippaakaan hyödy tästä avustamishommasta.

On aivan selvää, että Suomen ja kaikkien Euroopan ja maailman maiden on tingittävä elintasostaan. On kestämätöntä elää jatkuvasti kasvavan velkataakan paineessa. Suomessa aika suuri osuus velkataakan syntymiseen ovat SAK:n jatkuvat ylimitoitetut palkkavaatimukset. Niiden ansiosta monet yritykset ovat toimintojaan siirtäneet ulkomaille, eniten Kiinaan. Tosin täysin tyhmää sekin.

Suomen päättäjät eivät ilman häpeän tuntemusta voi peiliin katsoa. Omaishoitajien asia on hallituksesta toiseen jätetty hoitamatta. Täysin epädemokraattista lainsäädäntöä. Toiset saavat, toiset ei. Riippuu aina kunnan varakkuudesta.

En moiti, jos joku ilman omaa syytään jää työttömäksi. Suomalainen lainsäädäntö kuitenkin on aiheuttanut sen, että uuteen työhönkin halukas on huomannut, että työttömänä pärjää paremmin, kuin jos suostuu täysin pienipalkkaiseen työhön. Kun tänä päivänä tohtoreita ja olevinaan viisaita on joka lähtöön, ihmettelen, ettei työttömien asiaa ole osattu viisaammin ratkaista. Mikael Pentikäinen kirjoittaa: ”Nyt jos koskaan on aika antaa työpaikoille mahdollisuus sopia paikallisesti työsuhteiden ehdoista ilman, että järjestöt rajoittavat tai estävät sopimista. Tämä ei vaatisi euroakaan verorahaa”. Mitä viisautta!

Korona nyt lisää runsaasti työttömiä. Sen sijaan, että autetaan Italian ja Espanjan työttömiä, autetaan omia työttömiämme. Eivät Italia ja Espanja eivätkä Saksa ja Ranskakaan Suomen työttömistä välitä tuon taivaallista. Niin kuin ei Trumpkaan: Amerikka ensin!

Tiedän, että tuuleen huutamista on tämäkin vuodatukseni. No, korona-aika antaa aikaa tähänkin.

Antti Herttua

Nurmo

Kommentoi