Lukijoilta: Tuulivoiman häiritsevä melu

Onko tuulivoimaloiden aiheuttama melu jotain, jota meidän on vain hyväksyttävä?

Maaliskuun alkupuolella valmistuu Ylimarkussa Hedetin tuulivoimapuisto. Jo pelkkä nimi, tuulivoimalapuisto ottaa päähän. Ne jäljet, jotka nämä rakenteet jättävät luontoon, ovat kyllä kaikkea muuta kuin puistomaisia. Metsää pilkotaan sikin sokin, ja teitä raivataan ja mursketta levitetään jopa yli puolitoista metriä vanhojen metsäteiden päälle.

Uusia teitä rakennetaan halki kasvavan metsän, ja jotkut onnekkaat metsänomistajat saavat euroja tilille, kun he vuokraavat maansa tuulivoimalayhtiöille! Lahjontaa korkealla tasolla!

Kuinkahan monta kertaa olen kuullut sanottavan, että ääni ei varmaan tule kantamaan sataa metriä kauemmas, joten siitä teidän ei tarvitse huolestua!

Mutta te, jotka olette sitä mieltä, että ääni ei kantaudu meidän asuinalueellemme, niin tulkaa meille, kun tuuli käy etelän ja lännen suunnalta. Uskonpa, että ääni muuttuu kellossa!

Ja voi olla, että tuon melun kanssa ehkä oppii elämään, mutta entäpä ne terveyshaitat, jotka nämä ihmiskorvalle kuulumattomat matala taajuiset infraäänet aiheuttavat?

Minun vähän epäileviä kannanottojani näitä voimaloita vastaan on yritetty tyrehdyttää ja mitätöidä! Olisitko mieluummin halunnut atomivoimalan naapuriksi, tai, eikö teidänkin taloudessa tarvita sähköä? Ne ovat kysymyksiä, joita jatkuvasti saan kuulla!

Vaikka kuinka yritän selittää, että kun sähköä tarvitaan kaikista eniten talven kireimmillä pakkasilla, silloin tuulivoimalat kuluttavat enemmän kuin ne tuottavat. Mutta sen tosiasian tuulivoimalayhtiöt kiistävät ja eivät ole kuulevinaankaan, kun faktaa tuodaan nenän eteen!

Sähköä kuluu valtava määrä, kun koko tornin ja siipien pitää pysyä plussan puolella! Talven paukkupakkasilla tuuletkin ovat yleensä aika vähäiset!

Ja jos nyt tuulivoimalat ovat niin ympäristöystävällisiä ja hiljaisia, niin miksei niitä sitten rakenneta pääkaupunkiseudulle, siellähän ne vasta sähköä tarvitsevat.

Suurin tällä hetkellä oleva tuulivoimalapuisto pääkaupunkseudulla on Hangossa, jossa on neljä myllyä!

Miksi meidän pitää luopua luonnonrauhastamme ja altistua kaiken maailman säteilylle ja melulle, kun ulkomaalaiset yritykset kuitenkin korjaavat potin!

Ovatko kunnat tosiaankin niin lyhytnäköisiä, etteivät ne ymmärrä, että kun maaseudulta rauha on häipynyt näiden tuulivoimaloiden takia, niin ihmiset, ja samalla veronmaksajat häipyvät!

Sananlasku: Mitä hyödyttää ihmistä, jos hän voittaa omakseen koko maailman, mutta menettää sielunsa! Se pätee yhä tässäkin tapauksessa.

Kaikki puheet luonnon parantavasta voimasta voidaan kyllä unohtaa sen jälkeen, kun nämä myllyt ovat vallanneet metsät.

Lääkäritkin ovat viime aikoina ruvenneet kirjoittamaan reseptilääkkeenä raikasta ilmaa ja luonnon läheisyyttä! Mutta ne reseptit muuttuvat kyllä äkkiä mielenparannuslääkkeisiin, kun myllyjä pystytetään joka ikiseen metsänpalstaan täällä maaseudulla!

Meidän punainen talomme täällä komeitten honkien keskellä vuodattaa surun kyyneleitä. Yhdymme suruun, mennyt on rauha, mennyt on elämän ilo! Täällä ei enää kevätlintujen lauluja kuulu, kurkien lennot ja joutsenten äänet ovat taakse jäänyttä elämää.

Naapuritkin ovat jo suunnitelleet muuttoa, jättäen maatilan ja omakotitalonsa tyhjäksi.

Ne ihmiset, jotka eivät ole kokeneet luonnon parantavaa voimaa, voivat tietenkin vähätellä näitä tuulivoimalahankkeita. Mutta meidän perheellemme, ja meidän naapureillemme tämä on elämänlaadun alas ajamista, kun luontoa on uhrattu tuulivoimalayhtiöitten toimesta.

Entisajat olivat silti paremmat, vaikka olivatkin huonoimmat!

Lars Forsén

Övermark, Närpiö

Kommentoi