Lukijoilta: Twiittaamisen salat

Ihmiset pelkäävät joutumista someraivon kohteeksi, eivätkä turhaan pelkääkään. Sieltä voi saada tappouhkauksiakin. Mitä nyt pienistä?

Yhdet löytävät sieltä kumminkin kunnon treffiseuraa, mikä voi johtaa avioliittoonkin asti. Parinvaihtoviikotkin siellä helposti järjestyvät.

Aviopuolisonsa kännykkää ei saisi katsoa. Se on tässä ajassa suurin digirikos. Kova on valta kännykällä. Mutta onneksi sillä voi seurata, kuinka vanhukset voivat ja kuinka ekaluokkalainen selviää koulusta kotiin bussilla.

Facebookin omistajat vain rikastuvat, kun Facebookin käyttäjät lisääntyvät. Kyllä siellä hyvinkin voi saada aikansa kulumaan. Enimmäkseen siellä vaihdetaan iloisia ja mukavia kuulumisia. Pohjalaisilla on oma Rasat pärkyää -ryhmänsä. Kyllä sitäkin on ilo seurata.

”Facettamisen” huonona puolena on, että niin kuin kaikki hyvät asiat, se taitaa koukuttaa. Twitteristä ei ole paljoa tietoa, mutta siellä kuulemma saa joskus lujaa kynsille tai voi joutua hyvässä lykyssä poliisikuulusteluihin monien vuosien takaisten sanojensa vuoksi.

Sanat voivat jäädä pitkäksikin aikaa mustaamaan poliitikon uraa ja valtakunnankin oikeuteen voi joutua. Mutta jos hyvin twiittaa, voit päästä parempiin virkoihin, jos twiitit päätyvät jopa lehdistöön saakka. Pyrkyreitäkin sieltä löytyy.

Olen saanut lukea isoisäni kirjeitä, jotka on kirjoitettu reilut sata vuotta sitten. Ne antavat ajattelemista. Puhelinta ei ollut, mutta asiat hoituivat paremmin kuin uskoisikaan.

Kirjeissä liikkui asioita politikasta, liiketoiminnasta ja muista aatteista aina hempeisiin rakkaudentunnustuksiin saakka. Käsiala oli kaunista ja asiat ilmaistiin vetoavilla kauniilla lauseilla.

Kaikkien twiittaajien kunniamoguli on kuitenkin Donald Trump, joka alkoi hoitaa universumin politiikkaa twiittaamalla. Tuolilta meinasi pudota, kun ensimmäinen twiitti Trumpilta tuli.

Pidetään nyt kieli keskellä suuta, ettei meiltä mitään kohtalokkaita virheitä somessa pääsisi syntymään.

Katriina Risku-Vartiainen

Vantaa

Kommentoi