Lukijoilta: Työ seutukunnan hyvinvoinnin eteen ei tunne aikaa ja paikkaa

Kansanedustajan kesäpaussi ei todellakaan ole ollut pelkästään lomailua, vaan se on pitänyt sisällään niin yhteiskunnallisten kuin omien henkilökohtaisten projektien parissa työskentelyä. Vasta nyt ns. eduskunnan lomatauon aikana on lopullisesti tajunnut sen tosiasian, että itse asiassa kansanedustaja ei voi koskaan olla lomalla sataprosenttisesti.

Tämä tarkoittaa sitä, että olen mahdollisuuksien mukaan kiertänyt erilaisissa kesätapahtumissa ympäri vaalipiirin aluetta tapaamassa äänestäjiä. Voin vilpittömästi sanoa, että tällainen kiertäminen ja se palaute mitä olemme kentältä saaneet, on todella ollut kiertämisen arvoista. Kesätauko on myös pitänyt sisällään kesätapahtumien lisäksi jos jonkinmoista edustamista.

Kotirintamalla aion saada oman ”Satumaaprojektini” eli huvilahommat jotakuinkin syksyyn mennessä pakettiin. Ja siinähän jos missään hommaa ja muistamista riittää. Mutta myös se on kaiken vaivan arvoista. Ja joka päivän jälkeen, kun tarkastelee kättensä työtä, saa huokaista syvään ja pitkään kiitollisena siitä, että valmista tulee ehkäpä hitaasti, mutta varmasti.

Luonnon ja meren äärellä nikkarointi tekee nöyrän kiitolliseksi tästä meidän puhtaan kauniista luonnosta.

Tuosta mainitsemastani muusta edustamisesta nousee päällimmäisenä mieleen viimeviikkoinen torstaipäivä. Vaalipiirin kansanedustajat kokoontuivat Wasalinelle, jossa saimme kuulla yhtiön tulevaisuuden suunnitelmista. 16 kansanedustajasta oli paikalla kymmenen.

Wasaline on yksi esimerkki siitä ensiarvoisen tärkeästä työstä, mitä tällainen varustamo on tehnyt paikallisen ja maakunnallisen hyvinvoinnin eteen.

Uusi laiva Merenkurkun liikenteelle valmistuu aikanaan kotimaasta eli Rauman telakalta. Jo nyt laivayhtiö on tehnyt loistavaa tulosta, joista mainittakoon pelkästään se, että se tuottaa pelkästään Vaasalle satamamaksuina 3,4 miljoonaa vuodessa ja tuo toisaalta Vaasaan tuhansia hotellivieraita vuodessa. Puhumattakaan siitä, että sen rahtiliikenne lyö runsaudellaan eteläsuomen rahtiliikenteen.

Uudessa laivassa on huomioitu kaikki ajalle ominaiset ekologiset vaatimukset moottoreista keittiöön.

Wasalinesta on yhdenmukaista siirtyä paikalliseen visionääriin nimeltä Sture Udd. Laivaseminaarin jälkeen siirryimmekin hänen järjestämäänsä Vaasa Future Festivaliin, jossa saimme myös ilmaista omia näkemyksiämme lähiseudun tulevaisuudesta ja kehittymisestä.

Sture Udd on itse elävä esimerkki siitä, miten yksi ihminenkin voi vaikuttaa pyyteettömällä työllään itseään säästämättä seutukunnan hyvinvoinnin eteen.

Kun syyskausi eduskunnassa alkaa, niin Vaasan vaalipiirin kansanedustajat ovat paljon vartijoina. Meidän yli puoluerajojen tehtävällä yhteistyöllä voimme eduskunnassa kehittää koko seutukunnan hyvinvointia ja tulevaisuutta.

Perussuomalaisten kansanedustaja Vaasasta

Kommentoi