Lukijoilta: Työehtoshoppailu kuriin!

JHL 21: n syyskokous osui ajankohtaan jossa ay-liike on joutunut näyttämään, mihin kaikkeen voimme ryhtyä, jos neuvottelemalla ei asioita saada eteenpäin. Toteamme kuitenkin, että työtaistelutoimenpiteet, lakko mukaan lukien eivät ole toivottava, eikä ensisijainen toimenpide.

Työehtoihin liittyvä suomalainen neuvottelukulttuuri on perinteisesti ollut vahvaa ja osapuolia kunnioittava. Tiedämme, että kaikki neuvottelut vaativat osapuoliltaan luottamusta ja yhteistyökykyä. Nyt niitä ei ole juurikaan, jos katsoo lähtökuopissaan olevia sopimusneuvotteluita.

Saimme viime kevään eduskuntavaaleissa työntekijämyönteisemmän hallituksen kuin edellinen. Mutta vastaavasti työnantajapuoli on ulostuloissaan osoittanut erityisen tiukkaa linjaa tulevalle kierrokselle. Työnantajat ovat kylmästi tavoittelemassa työehtosopimusten halpuuttamista. Emme voi hyväksyä ratkaisua, joilla on vähiten, luovuttavat vielä lisää omistaan. Tästähän nyt näyttää olevan kyse.

Näyttää siltä, että työnantaja pyrkii romuttamaan suomalaisen sopimusyhteiskunnan ja työehtosopimuksiin perustuvat työelämäsuhteet lopullisesti. Toki tätä yritetty jo hyvän aikaa, mutta yritykset ja jopa kunnat käyvät yhä röyhkeämmiksi. Näissä julkisuudessa esillä olleissa työnantajien esityksissä kokonaisansiot tippuisivat varovaisen arvion mukaan 15–30 prosenttia. Kuka tällaista voisi hyväksyä, ei ainakaan tavallinen kunnan palkollinen. Jos ihminen saa noin 1 800 euroa kuussa ja siitä otetaan noin 200 euroa pois, miten ihmeessä voit enää tulla toimeen, et mitenkään.

Puolustamme kunnollista toimeentuloa. 7–8 tunnin työstä/päivä on saatava sellainen palkka, että sillä elää eikä tarvitse sosiaalitoimen luukulta hakea avustuksia. Kukaan ei halua Suomeen työssä käyvää köyhälistöä. Työllä on tultava toimeen. Miksi siis työnantajat tuovat neuvottelupöytiin rajuja heikennyslistoja.

Emme voi hyväksyä työläisten oikeuksien murtamista. Asiat eivät saa mennä niin pitkälle, että työntekijöiden palkkoja lähdetään mainituilla euromäärillä laskemaan. Meidän on noustava puolustamaan oikeuksiamme, alku on jo nähtävissä. Toivomme että julkisen sektorin jo aloitetut neuvottelut käydään luottamusta ja yhteistyökykyä osoittavassa ilmapiirissä ilman ylilyöntejä.

Palkansaajat ovat tinkineet jo tarpeeksi hyvinvoinnistaan yhteisen hyvän nimissä. Muutama esimerkki. Kiky-sopimus: 24 palkatonta tuntia/vuosi, lomarahoista leikattiin 30 % 2017–2019, sosiaalivakuutusmaksujen muutos tuotti työnantajille yhteenlaskettuna vuosina 2017–2020 noin 6,5 miljardin euron hyödyn. Tämä summa siis siirrettiin työntekijöiden maksettavaksi. Melko paljon, eikö vain?

Olemme tilanteessa, jossa ay-liikkeeltä kysytään vahvaa edunvalvontaosaamista, on osattava asettaa tavoitteita, osattava neuvotella, osattava arvioida, osattava sopia, osattava näyttää tarvittaessa voimaa jos neuvottelemalla asiat eivät ratkea. Osaavat liittomme neuvottelijat ovat nykyisessä tilanteessa todellisten haasteiden edessä ja varmasti tarvitsevat meidän tukemme työssään. Tähän JHL 21: n jäsenistö on valmis.

Heikki Keränen

puheenjohtaja

Vesa Isomöttönen

sihteeri

JHL yhd. 21

Kommentoi