Lukijoilta: USA, mahdollisuuksien maa?

Olemme viime kuukausina ja viikkoina saaneet seurata päivittäin, kuinka demokratia toimii tuossa, niin monien ihannoimassa maassa.

Minun ensikosketukseni Jenkkeihin tapahtui vapun jälkeen, 1973.

Olin ehkä onnekas, koska vietin kuukauden Kaliforniassa, joka on vallan muuta kuin itäinen USA. Pidin tuosta seudusta, ja ihmisistä paljon, koska ne osoittautuivat ihan tavallisiksi ihmisiksi.

Jälkeenpäin olin sitten New Yorkissa, ja ero oli valtava.

Infrastruktuurista alkaen oli kaikki rempallaan. Bronxin puolella oli vain hyljättyjä tehdasrakennuksia ja asuntoja. ”Tämäkö onkin sitä todellista Ameriikkaa”, tuli mietittyä.

Nyt, kun presidentinvaalit ovat ohi, olemme saaneet seurata tahtomattammekin ihmeellistä näytelmää, jonka pääosassa oli Mr. Trump. Jo presidenttikautensa alussa antoi hän vähän osviittaa siitä, mitä tuleman piti.

Koko nelivuotiskausi oli yhtä ”Diiliä”. Mitä älyttömämpi hän oli, sitä suuremmat aplodit hän tukijoiltaan sai. Hän, omahyväisyydessään vähät välitti asiantuntijoiden lausunnoista, koski se mitä tahansa, ja varsinkin koronaviruksen vaaroista. Televisiossa näytettiin, kuinka maan johtava virusasiantuntija joutui olemaan vaiti, kun presidentti lausui päättömiä kommentteja viruksen voittamiseksi.

Tämä republikaanien ihannoima lellipoika vaiensi muutkin alansa asiantuntijat, kenraaleita myöten.

Jo hyvissä ajoin, ennen vaaleja, tämä Amerikan Kim-Il Un (golffaaja hänkin), kokosi ympärilleen erikoisryhmän, joka laati skenaarioita, kuinka tulevaa vaalivoittoa käytettäisiin hyväksi. Hän oli jo tottunut voittamaan kaiken, ja häviö tuskin kävi hänen mielessä kertaakaan. Hänen lähipiirinsä otti kyllä tämänkin huomioon, sehän on selvä.

Koko vaaliprosessi oli täältä katsottuna farssi! Ei siitä sen enempää.

Miten ihmeessä ”harwardit” tuottavat noin paljon pölkkypäitä, jotka silmät kiihkoten seuraavat Trumpia kuin opetuslapset Vapahtajaa?

Vielä tänään on koko USA sekaisin, ja Trumpin suurimmat fanit, nämä asemiehet, jatkavat demokraattien metsästämistä ihan tosissaan!

Hirvittää tuollainen, ja tuleepa mieleen Valko-Venäjä, jossa valtio jahtaa omia kansalaisia myös asein.

Olen aika varma siitä, että jos Trump olisi voittanut vaalit, niin maassa olisi nähty kahden vuoden sisällä noitavaino, jonka kohteena olisivat olleet demokraattien lisäksi ne republikaanit, jotka eivät ole häntä tarpeeksi ”liponeet”.

Sisällissodan uhka oli ilmeinen!

Hän on kymmeniä vuosia nujertanut kaikki vastustajansa omintakeisin keinoin, maksoi, mitä maksoi.

Trump ei siedä tätäkään tappiota, ja se tullaan vielä suureleisesti näkemään.

Vainoharhainen, itserakas ja vielä ”napoleontautinen” Trump tulee olemaan vaarallinen, ei vaan USA:lle, vaan koko maailmalle nyt, ja tulevaisuudessa.

Vieläkö joku ihailee ”Jenkkilää”?

Ossi Kukkonen

Vaasa

Kommentoi