Lukijoilta: Uuden kissatalon etsintä jatkuu

Vanha Kissatalo Palosaaren Levoninkadulla lahoaa käsiin ja on varsinainen tikittävä aikapommi. Putket, rappuset, seinät ja lämmitysjärjestelmä vetelee viimeisiään. Talo homehtuu. On vain ajan kysymys koska talossa asuvat kissat palaavat takaisin sinne, mistä ovat tulleetkin, eli kadulle.

Vajaa vuosi sitten keräsimme yhteisörahoituspalvelu Mesenaatin kautta reilu 80 000 euroa rahaa lähinnä yksityisten ihmisten, firmojen ja eri yhdistysten kautta rahoittamaan joko remonttia talossa, tai kokonaan uuden talon hankintaa.

Olimme aivan ällikällä päähän lyötyjä vastaanotosta.

Vau, mikä summa. Mikä määrä ihmisiä, jotka pitävät arvossa myös yhteiskunnan heikoimmassa asemassa olevia, eli löytökissoja.

Tästä rahasta yhteisöpalvelun ylläpitäjä otti omansa ja rahoittajille lupaamamme pikkuiset tuotepaketit omansa. Tätä rahaa meillä on jäljellä 69 000. Se raha on omalla tilillään, johon emme saa koskea muuten kuin vanhan talon remonttia tai uuden hankintaa toteuttaessamme.

Joka käänteessä joku taksikusi, sukulainen, työkaveri tai muu satunnainen matkaaja kysyy, että missä mennään Kissatalo. Joko se uusi talo on löytynyt?

Olemme käyneet useissa asunto- ja taloesittelyissä. Juostu on Vaasan kaupungin sisällä, sen lähiöissä ja haja-asutusalueillakin kaiken mahdollisen perässä. Olemme tarttuneet jokaiseen täkyyn.

Mikä kiinteistö on liian kallis, läpeensä homeessa, vesivahinkojen runtelema, puoliksi painunut maan alle, naapurit ei halua kissataloa viereensä, talo vaatisi satojen tuhansien remontin tai sitä riittävää parkkitilaa ja pihakirppismahdollisuutta ei vain yksinkertaisesti ole. Etsitty on. Löytöeläintaloa ei voi pystyttää ihan mihin tahansa. Vastaanhan tulee jo kovin nuiva Suomen lainsäädäntökin.

Jokainen voi ymmärtää, että ei 69 000 oikein mihinkään riitä. Mutta etsintämme jatkuu sinnikkäästi ja olemme sen verran optimisteja, että uskomme uuden kissatalon vielä löytyvän.

Kirsti Koivula

yhdistyksen puheenjohtaja

Vaasa

Kommentoi