Lukijoilta: Uusimaa ensin

Tässä meneillään olevassa koronaepisodissa on noussut esiin vaatimus rokotteiden kohdentamisesta sinne, missä on eniten koronailmaantuvuutta eli käytännössä Uudellemaalle ja Varsinais- Suomeen.

Okei.

Miksei sitten aleta toteuttaa tuota logiikkaa myös muissa epäkohdissa: Luomaan työpaikkoja sinne missä on niistä pula; muualle Suomeen – eikä ainoastaan vain Uudellemaalle?

Miksei aleta rakentaa ja parantaa palveluja sinne, mistä niistä on pulaa – eli muualle Suomeen eikä vain Uudellemaalle?

Miksei rakenneta tuulivoimaloita ja niiden tuottamaa sähköä sinne, missä on eniten sähkön tarvetta eli Uudellemaalle? Se olisi lähellä tuotettua lähisähköä.

Miksei teitä aleta kunnostamaan siellä, missä ne ovat huonoimmassa kunnossa eli muualla Suomessa?

Miksei aleta rakentaa tietoliikenneyhteyksiä sinne, missä ne ovat huonossa jamassa tai niitä ei ole ollenkaan?

Miksei susia ja karhuja voida järjestelmällisesti siirtää Uudellemaalle, jossa petokannatus on suurinta ja, koska siellä asuvien mielestä pedot ovat vaarattomia ja niitä pitää sietää?

Tosiasiassa Suomessa on jo paljon paikkakuntia, jossa lapset ovat ulkonaliikkumiskiellossa koko ajan. Juuri Kurikassa oli tapaus, jossa susi tuli pihaan ja oli valmiudessa hyökkäämään, aikuisen ollessa metrien päässä, mutta kyseisessä tilanteessa oikein toiminut aikuinen mies sai suden lähtemään pihaltaan. Mikäli kyseessä olisi ollut pieni lapsi, niin lopputuloksesta olisi todennäköisesti tullut tragedia.

Helsinkiläiset, jotka asuvat lähellä Venäjää, ovat milloin mistäkin asiasta pois tolaltaan: sade-kuurosta, lumisateesta, vastatuulesta, ulkonaliikkumiskiellosta ja veturimiesten lakosta.

Vielä tuosta rokotteiden kohdentamisvaatimuksesta Uudellemaalle ja Varsinais-Suomeen.

On tiedossa se, että iso osa maahanmuuttajista ei käytä kasvomaskia. Tästä syystä he ovat ylivoimaisesti yliedustettuna koronaan sairastuneiden tilastossa. Rokotteen saatuaan on todennäköistä, että he eivät käyttäisi maskia senkään vertaa.

Tästä seuraa se, että taudin leviäminen jatkuu, rokotteen saaneiden kautta, vaikkakin se suojaa jo rokotteen saajia.

Joku vaasalainen lääkäri on sanonut viisaasti, että rokotteiden kohdentaminen Uudellemaalle ja Varsinais- Suomen alueelle, nostaisi kuolleisuutta muualla Suomessa, koska rokoteohjelma pysähtyisi, sillä jo ensimmäisen piikin saaneille pitää varata rokotteita, kohta annettavaan toiseen piikkiin.

A-studiossa virologi Ilkka Julkunen mainitsi, että riskiryhmien ja ikäihmisten pitäisi ensin saada rokote. Mutta eihän esimerkiksi 60-vuotiaita ikäihmisiä voida kattavasti rokottaa, koska silloinhan se olisi pois mm. Uudenmaan ja Varsinais- Suomen asukkaiden kaksikymppisiltä.

Tuomo Kangas

Kaskinen

Kommentoi
&& (Yleisöltä != "Bannerikokeilut")