Lukijoilta: Vaalitaanko Aalto-keskusta jatkossakin palkintojen arvoisesti?

Onneksi olkoon Seinäjoki! Suomen Arkkitehtiliitto myönsi viime perjantaina vuoden 2021 SAFA-palkinnon Seinäjoen kaupungille johdonmukaisesta työstä korjausrakentamisen kehittämisessä.

Seinäjoen arkkitehtuurihelmeä ja tärkeää vetovoimatekijää Aalto-keskusta on siis korjattu valtakunnallisestikin tunnustetulla suunnitteluotteella. Nyt aivan Aalto-keskuksen välittömässä läheisyydessä, Sedun-koulutuskeskusta koskevat suunnitelmat poikkeavat kuitenkin tästä alkuperäistä arkkitehtuuria kunnioittavasta laadukkaasta linjasta.

Kirkkokadun tontille esitetty ankea massa halvan näköisine tehosteväreineen ei lunasta paikkaansa arvokkaassa ympäristössä.

Suomessa on pitkä ja hieno arkkitehtuurikilpailujen historia, joka on tuottanut paljon laadukasta arkkitehtuuria ja kiinnostavia kaupunkiympäristöjä, muun muassa Seinäjoen Aalto-keskuksen sekä sitä erinomaisesti täydentävän Apila-kirjaston.

Oli kyseessä sitten koulutuskeskus tai muu toiminto, miksei näin toimittaisi myös Kirkkokadun tontin kohdalla? Näin merkittävällä paikalla oleva tontti ansaitsisi avoimen arkkitehtuurikilpailun, kuten kaupungingeodeetti Taru-Maaria Herttua-Suokkokin esitti Ilkka-Pohjalaisessa 7. toukokuuta.

Toivon todella, että päättäjät ja suunnittelijat heräävät kehittämään Seinäjoen kaupunkia jatkossakin palkintojen arvoisesti. Pitkällä tähtäimellä se on koko kaupungin etu.

Jesse Kitinoja

Tamperelainen arkkitehti, jonka juuret ovat Seinäjoella

Kommentoi