Lukijoilta: Vaalituloksen kunnioittamisesta

Koska en ole itse ollut ehdolla kuntavaaleissa, kykenen mielestäni ulkopuolisena tarkastelemaan paikkakunnittain vaalien tuloksen huomioimista. Kuntavaalien luottamuspaikkajaosta on uutisoitukin jo joidenkin paikkakuntien osalta, ja tämän johdosta haluaisin tuoda oman näkemykseni oman kotikuntani luottamustoimien paikkajakoon.

Kuntavaalit on pidetty ja Ilmajoella syntyi vaalien tuloksena uusi kunnanvaltuusto, jossa voimasuhteet etenivät mielestäni tasapainoisempaan suuntaan. Kuntavaalipäivän tapahtumat kokonaisuudessaan antavat mielestäni Ilmajoen luottamushenkilöille poikkeuksellisen mahdollisuuden aloittaa puhtaalta pöydältä.

Uusi alku, kunnioittaen demokraattista vaalitulosta, antaisi paremmat mahdollisuudet, huolehtia taloudesta, kehittää kuntaamme, ja luoda parempaa tulevaisuutta.

Neitseelliseen ja hedelmälliseen maaperään ei kannata istuttaa riidan siemeniä. Toivon että Ilmajoella ei tätä maaperää sotketa teknisillä vaaliliitoilla. Teknisten vaaliliittojen kirpeät hedelmät, ovat nimittäin kirpeitä seuraavat 4 vuotta.

Tätä kirjoittaessa ovat edessä luottamuspaikkaneuvottelut, joista valtuuston ja hallituksen puheenjohtajan paikat ovat tärkeimmät. Niiden, joille luottamus on annettu, tulee rohkeasti vastuu myös ottaa, toki kokemustakin tulee olla. Toivon eri puolueille suurta viisautta näihin valintoihin.

Uuteen alkuun tarvitaan yhteistyökykyisiä ja kokeneita henkilöitä juuri nyt, tässä tilanteessa, kunnanjohtajan tueksi, kuka hän sitten onkaan. Kunnan johtopaikoille toivoisin henkilöitä, jotka pystyvät olemaan kuntaa koskevissa asioissa yhteydessä kunnasta valittuun kansanedustajaan.

Juha Mäenpää (ps.)

kansanedustaja

Ilmajoki

Kommentoi