Lukijoilta: Väärää sankaruutta ja kunniaa

Suomi on voimakkaasti hylännyt isänmaallisen sankaruuden ja kunnian.

Suomi on kuitenkin taas hakemassa sankaruutta ja kunniaa eli ilmastonmuutoksen torjunnan sankaruutta ja kunniaa. Tätä on vaikea ymmärtää. Miksi tällainen tavoite?

Vielä vähemmän voi ymmärtää EU:n ko. tavoitetta, joka lepää ennusteiden ja luulojen varassa. Siinä on liiaksi ”astian makua”.

Eurooppalaisia pannaan taas kuriin ja järjestykseen eli ekologiseen sellaiseen. Sen mukaan, miten jokin ”ismi” määrää.

Historiasta näemme, että kun jokin ”ismi” on alkanut pelastaa ihmistä, kansaa tai valtiota tai nyt koko maapalloa, se onkin koitunut ihmisten orjuuttamiseen tai tuhoksi varsinkin sitä varmemmin, kun on kyse sankaruudesta ja kunniasta.

Jos Suomen tavoite hiilineutraalisuudesta toteutuu 2030–2035 ja miksi ei toteutuisi, kun sitä päättäjien toimesta yritetään, niin sen jälkeen Suomi kantaa metsättömien maiden taakkaa, niiden, jotka ovat historian aikana tuhonneet metsänsä.

Nämä eivät ole edes yrittäneet metsiä takaisin puhumattakaan jostakin monimuotoisuudesta. Nyt kaikki pannaan niiden niskaan, jotka ovat metsistään huolehtineet.

Jos EU:n päättäjät ja Suomen mepit olisivat jotain ymmärtäneet, niin he olisivat panneet vastuuseen metsättömien maiden valtiot uuden metsän kasvattamiseksi, koska heille on nyt rahatkin annettu jo ne sitoisivat hiilidioksidia täysipainoisesti jo 2050.

Tiede ei pysty sanomaan, mikä on tilanne 2022–2100 välillä. Jos tiede tämän sanoo, se ei ole enää tiedettä, vaan eräänlainen uskonlahko, joita historian kuluessa on ilmaantunut sanomaan, että maailma tuhoutuu silloin ja silloin. Tehkää parannus niin kuin me sen määrittelemme tai vaadimme, kuten EU on nyt tekemässä.

Jos tiede tässä olisi tiedettä, niin se ratkaisisi, miten otat ilmakehän sähkövarat käyttöön. Jos se ei siihen pysty, niin ei se pysty torjumaan ilmastonmuutostakaan.

Jos oletetaan, että ilmastonmuutoksen torjunta onnistuisi, niin kuin tavoite on ja ilmasto alkaisikin jäähtyä jo liiaksikin, niin edessä on uusi ponnistus. Ns. kylmät jaksot ovat aina tuoneet Suomeen ja Eurooppaankin nälän. Silloin olisi kaikki Suomen turvevarat poltettava toivossa, että lämpeneminen saataisiin takaisin. Eli parempi on olla sorkkimatta ilmastoa.

Eino Wiitalähdet

Isojoki

Kommentoi