Lukijoilta: Vaarallinen mies pehmeän fasismin kynsissä

Ylellä Suuri vaalikeskustelu! Läsnä eduskuntapuolueiden puheenjohtajat, mainostetaan. Vaan yksi on joukosta poissa, eduskuntapuolue Seitsemän tähden liike ja Paavo Väyrynen. Vaarallinen henkilö muille. Hän edustaa todellista oppositiota. Aiemmin oltiinkin yksipuoluejärjestelmässä, EU-puolueessa. Se on sama kuin Nato-puolue, sillä Nato-jäsenyys aiotaan toteuttaa EU-mutkan kautta.

EU-puolue tyrmäsi Väyrysen kansalaisaloitteen eurosta. Perussuomalaiset kunnostautuivat aloitteen hautaamisessa. Seuraavaan hallitukseen otetaan todennäköisesti myös heidän usein järkeviä puhuva pj. Jussi Halla-aho.

Hän ymmärtää kannattaa Nato-jäsenyyttä. Kun hallitus on laajalla pohjalla, niin eihän sotilasliittoon kansanäänestystä tarvita, tullaan vaatimaan. Elämme pehmeässä fasismissa.

Unohdettua kansaa on pissitty kaksi kertaa silmille, eikä kahta ilman kolmatta. Timo Soini esiteltiin mediassa ainoana EU-jäsenyyden vastustajana, vaikka itse ei ole koskaan eroa esittänyt. Saatiin jytky ja jatkojytky 2015. Nyt Halla-aho on jo hovikelpoinen, ja hänen kauttaan sodan mahdollisuus kasvaa. Isäntämaasopimuksen perusteella Nato saa Suomen mukaan Venäjää vastaan, milloin vain haluaa. Ja saattaa haluta aika piankin, sillä taustalla on laaja sotaelinkeino, jolta hyvät sodat Afganistanissa ja Irakissa ovat hiipuneet. Uusia tarvitaan. Sota sopii Israelin valtiollekin, sillä Venäjähän tukee sen vihollisia.

Nato on ylivoimaisesti tärkein asia vaaleissa. Nato on arvaamaton naapuri. Jos Suomi ilmoittaa, että ei ole tukemassa hyökkäystä, niin se saattaa hillitä myös Naton sotahaukkoja. Niinpä seuraavan hallituksen pitää sanoa isäntämaasopimus irti ja irtisanoutua pakotteista Venäjää vastaan. Saamme samalla maanviljelijöille tuloja ja kunnille verotuloja.

Katselen ”Suurta vaalikeskustelua”, ja olen vihainen. Siinä Sampo Terho, siniset, agitoi puhtaan ydinvoiman puolesta. Voi hyvänen aika! Olemmeko niin tyhmiä, että tämä menee äänestäjissä läpi. Katsokaa Olkiluotoa! Ja tuleeko seinästä ”puhdasta” sähköä? Miten se sähkö on valmistettu? Entä onko itse kallis sähköauto tehty ilman fossiilisia polttoaineita? Ei, eikä tulla pitkään aikaan tekemään. Ydinenergia tarvitsee sähköautoja.

Vaihtoehto on kotimainen energia kannot mukaan lukien. Ne palavat hiljalleen maastossa ja tuottavat saman määrän hiilidioksidia kuin hyödyksi poltettaessa. Savukaasutkin pestään, kuten myös turvetta poltettaessa.

Mauri Nygård

eduskuntavaaliehdokas

Seitsemän tähden liike

Kokkola

Kommentoi