Lukijoilta: Vaasan liikenteestä

Ärsyttää nämä kolmenkympin (30) nopeusrajoitukset., johan ne polkupyörätkin menevät kovempaa.

Ensinnäkin Vanha Vaasa: Aluenopeusrajoitusmerkkejä toinen toisensa perään muutaman sadan metrin välein, on kolmen., neljän- ja viidenkympin rajoituksia. Ei kukaan voi noista pysyä selvillä, mitä nopeutta missäkin kohtaa kylää saa ajaa.

Kaupungin virkamies Hällilä kertoi, että kolmenkympin rajoitukset on laitettu raskaan liikenteen läpiajon vähentämiseksi, mikä on tietysti hyvä ajatus.

Tämä varotoimi jo etukäteen, koska kauppakeskusten rakentaminen alueen länsiosaan alkaa lähiaikoina.

Eikö voisi ajatella jotakin muuta järjestelyä, esimerkiksi painorajoitusmerkki lisäkilvellä ”Kautta-ajo kielletty”, ”Koskee läpiajoa” tms. Tätä konstia olen huomannut joillakin paikkakunnilla käytettävän.

30 km/t -rajoitusta pitäisi käyttää muutenkin hyvin varovasti, jotta sen teho säilyy.

Kukaan ei jaksa kilometriä ajaa sitä nopeutta! Se on huomattu Välitiellä! Siis ei ole mitään mieltä laittaa tuollaisia merkkejä tietyöllekään niin, että ne ovat käytössä 24/7.

Firman, jolle on annettu rajoitusmerkin asentamislupa, pitäisi ehdottomasti – uhkasakon uhalla – velvoittaa huputtamaan merkit työnteon ulkopuoliseksi ajaksi, esimerkiksi illat ja viikonloput.

Sitten nämä iänikuiset Vaasan liikennevalot eli niiden ajastus.

Esimerkki: Kun lähestyt Vaasaa Kokkolantietä pitkin (ei välttämättä ole muita autoja edes näkyvissä), joudut pysähtymään Prisman liikennevaloihin.

Kun vihreän syttyessä lähdet liikkeelle, seuraavassa risteyksessä palaa jo vihreä. Kun sinne ehdit, valo on jo vaihtunut punaiseksi – ja näin se jatkuu läpi kaupungin.

Tässähän voisi vetää esiin vaikka ilmastonmuutoskortin (tulihan se sieltä), siis turha pysähtely kuluttaa polttoainetta – niin ja hermoja ja, ja...

Tuomo Pellinen

Vaasa

Kommentoi