Lukijoilta: Vaasan seutu osoitti Klamydian olevan väärässä

Muutama vuosi takaperin kirjoitin Pohjalaisen mielipidepalstalle, jossa mainitsin seudun ajautuvan ahdinkoon energia-alan keskittymisen vuoksi.

Ei vaadi kummoista asiantuntijaa toteamaan olleeni väärässä. Yrittäjänä olen oppinut, miten tärkeää on löytää se erikoisosaamisen alue, jossa toimia. Onnittelen Vaasan seutua tästä. Alueella vaikuttaa porskuttavan erinomaisesti ja investointeja sekä vientiä riittävän.

Vaasan seutu on onnistunut luomaan mielestäni houkuttelevan, vientiin tähtäävän kasvualustan lisäksi kaivatun brändiuudistuksen Visit Vaasan, Vasekin sekä luonnonperintökohde Merenkurkun saariston kanssa.

Uusittu linja on hillitty sekä selkeämpi, ja uskon sen yhdessä tulevien hankkeiden kautta tuovan pontta investoinneille sekä osiltaan vaikuttavan muuttovirran kääntymisessä alueelle myönteisempään suuntaan.

Wärtsilän vedolla Vaskiluodon rakentuva Smart Technology Hub tekee yhdessä Wasalinen kanssa Vaasasta hieman merkittävämmän pelurin pohjoismaisena satamakaupunkina. Yhteistyö Pohjois-Euroopan muiden maiden parissa korostaa yhteisöllisyyttä sekä kasvuun ja vientiin tähtäävää tekemisen meininkiä.

Pukinkulmaan noussut Innovaatiokeskus tuo mieluisaa näkyvyyttä digitalisaation ja omaperäisen innovoinnin osalta. Parjattu Wasa Station ei kalpene muiden kaupunkien vastaavista, vaan tulisi ottaa markkinoinnin näkökulmasta kaikki hönkä irti. Vaasa Festival tuo piristystä kesään ja on löytänyt oman konseptinsa kotimaan laajassa festivaalikirjossa.

Vaikka vaasalaiset eivät enää välttämättä olisikaan ”homeperseitä”, on silti jotain, mikä tuskin koskaan tulee muuttumaan, nimittäin keskustelut ilmaisesta pysäköinnistä ja kaksikielisyydestä.

Kim Hiekkanen

yrittäjä Turusta

(ex-vaasalainen)

Kommentoi